Vad är Hydrometeorology?

Hydrometeorology är en vetenskaplig utbildningsområde som innefattar aspekter av både meteorologi och hydrologi. Meteorologi är ett tvärvetenskapligt studieområde som specialiserar sig på atmosfärsvetenskap, särskilt när det gäller väderförhållanden. Hydrologi, enkelt uttryckt, är studiet av vatten på jorden. Hydrometeorology, som jämförelse, studier vatten eftersom det gäller jordens lägre atmosfären och samverkar med jordens yta. är Hydrometeorology huvudsakligen sysslar med överföring av energi mellan atmosfäriska vatten och jordytan. Med andra ord, när atmosfären vatten effekter landområden, hydrometeorologists är mycket intresserade. Helst atmosfäriska vatten övergår från gasform till flytande eller fast form, en hydrometeorologiska process har inträffat.

Vid varje givet tillfälle, är de flesta av jordens vatten finns i hav, sjöar och floder. Det är viktigt att komma ihåg dock att atmosfärens vattenånga genomgår en kontinuerlig cykel. Även om atmosfären vatten är en liten andel av jordens vatten, en stor mängd vatten rör sig genom vattnet förgasas processen på en daglig basis. Vatten förångas och faller till jorden vid häpnadsväckande priser, vilket leder till intensiv rörelse i atmosfären. På en daglig basis, vatten flyttar från haven till atmosfären och tillbaka igen.

Översvämningar, orkaner, åskväder och andra vatten-rika väder representerar alla en intensiv överföring av energi. Sådant vatten-baserade vädermönster förutspås och studeras med den senaste hydrometeorologiska metoder. Med Doppler radar och andra enheter, hydrometeorologists studerar atmosfären, letar efter vädermönstren vägledande kända vatten atmosfäriska störningar. Tonvikt läggs också på noggrann undersökning av nederbörd. Genom att studera en regions nederbörden hydrometeorologists bättre kunna förutsäga effekten atmosfären vatten kommer att få på närliggande populationer. Förutom att studera nederbörd cykler och vatten rörelse, hydrometeorology även studier statisk organ atmosfären vatten. Atmosfärisk vattenånga som inte har fallit till jorden innebär ett särskilt nyfikenhet för hydrometeorologists. Forskarna räknar regelbunden cykling av vattenånga, och upphör att gälla i detta kretslopp är ett fenomen som kan leda till torka.

Hydrometeorology inte bara studier fenomen försöker man proaktiva lösningar på klimatproblemen. Under en torka, atmosfäriska vattenhalt låst i molnen, som leder till minskat regn, slask och snö. Hydrometeorology studier dessa moln och ser också lösningar på oförutsedda upphör i det atmosfäriska vattnets kretslopp. I vissa fall kan hydrologi ingenjörer använda hydrometeorologiska data avgöra när och om det är lämpligt att "seed" envisa moln. Cloud seeding är en process där ett flygplan droppar silverjod och frusen koldioxid i ett moln, vilket tvingar de gasformiga moln till vätskeform och faller till marken som regn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.