Vad är Huygens?

Huygens är en del av Cassini-Huygens obemannade mission till Saturnus. Uppkallad efter den nederländska astronom, matematiker och fysiker Christiaan Huygens, den Huygens huvudyrkande till berömmelse är att det är den första konstgjorda objekt att landa på ytan av en himlakropp i det yttre solsystemet. Den 14 januari 2005, ned Huygens i atmosfären av Titan, en måne till Saturnus, och tog olika avläsningar. Gav mänskligheten sin första titt på ytan av Titan, lång skyms av ett tjockt metan atmosfär.

Cassini-Huygens program är ett gemensamt projekt mellan NASA och den europeiska och italienska rymdorganisationerna. Den totala kostnaden för programmet är ungefär $ 3. 26 miljarder USD, med pengar fortsätter att användas som forskare analysera informationen förmedlas från Cassini Orbiter, som fortsätter att cirkeln Saturnus. Den Huygens är ca 1,3 meter ( 4,2 ft) över, fylld med olika vetenskapliga instrument inklusive kameror, en vindgivare, Radiometer, spektrometer, och mer. Som Titans yta innehåller flera stora kolväte oceanerna, förhoppningen att det kan ha landat i flytande har beaktats, trots att det hamnade rörande ner på marken. Den långsamt ned i atmosfären under loppet av två och en halv timme, och fortsatte att överföra data från ytan i 90 minuter därefter, vid vilket tillfälle Cassini skytteln blev alltför avlägsen för att överföra data till.

Den långa tiden av nedstigningen kunde tillskrivas Titans täta atmosfär i själva verket är Titans atmosfär så tät och allvar så låg att du kunde flyga dit genom att flaxa konstgjorda vingar, liksom den mytologiska Icarus.

Den Huygens uppdrag var nästan ett misslyckande. En av de två radiokanaler som används för att överföra information, kanal A, misslyckades på grund av ett operativt befallande fel. Som ett resultat, bara 350 bilder på Titans yta vidarebefordrades till Cassini, snarare än de planerade 700. Eftersom Huygens hade för lite energi för att överföra data direkt till jorden, överlämnade det till Cassini först, som sedan vidarebefordrade uppgifterna till vår rymdorganisationer.

Kanske den största triumfen av Huygens är en bekräftelse av att det finns stora kolväte sjöar på ytan. Olika marina geografiska särdrag observerades, till exempel öar och kanaler dränering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.