Vad är Grön Engineering?

Green Engineering är en process och utformning av produkter som sparar naturresurser och påverkan på miljön så lite som möjligt. Begreppet är ofta tillämpas till bostäder, men det kan användas till bilar, lampor eller något annat slags system eller anordning som kräver teknik och innehåller sunda miljöprinciper. Även grön teknik är något dyrare, många länder, som erkänner värdet av sådant arbete, har börjat erbjuda skattelättnader och andra incitament till dem som införliva dess användning.

Gröna ingenjörer ofta har särskild utbildning inom området, kanske går i särskilda klasser för att förstå hur material och andra komponenter kan ske på ett miljövänligt sätt. Exempelvis kan ingenjörer och arkitekter sysslar med hem design lär det senaste byggnadsmaterial och tekniker. Detta kan inkludera användning av sol-drivna apparater, speciellt varmvattenberedare, sol lampor eller fönster och andra designelement.

För dem som håller på att bygga en ny byggnad eller hemma, den bästa tiden att starta gröna ingenjörsprocessen är i början. Eftermontering en byggnad med miljövänlig designkoncept är möjligt, men det är inte lika effektiv eller sömlösa ha dem som är inbyggda i början. Därför är det ytterst viktigt att önskan om grön design och teknik känd från början.

För byggnader, Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) certifiering är en standard många nya byggnader sträva efter . Detta innebär att byggnaden använder en stor mängd grön teknik. Även om denna certifiering krävs inte av någon myndighet, de byggnader som inte får certifieringen ofta hålls fram som en standard för andra att följa. Vissa ägare kan även erbjuda bonus om en byggnad inte blir LEED-certifierade. Det finns ett antal bedömningar kriterier bedömas för LEED-certifiering. Några av dessa inkluderar gröna teknik och design process, använt material, inomhusluftens kvalitet och vatten effektivitet, bland annat. Dessa är varje bedömas individuellt, och omfattar inte bara design element i byggnaden, men även faktorer utanför byggnaden, t. ex. bevattningssystem och andra funktioner landskapsarkitektur.

I andra områden kan grön teknik tillämpas på vad som händer med bilar. Nuvarande design begrepp som används i bilar som anses vara miljövänliga är hybridteknik, flexbränslefordon och även elektricitet. Framtiden kan erbjuda möjligheter för fordon med bränsleceller och andra teknologier transport. Även priset på dessa fordon, precis hem, är inledningsvis högre, vissa stater erbjuder incitament. Också innebär en förbrukning på mindre energi finns det en chans att realisera besparingar i driften av dessa fordon över tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.