Vad är Fingerprint Science?

Människan föds alla med kammar som formar fasta mönster för var och en av sina fingertoppar. Dessa åsar bildas öglor, bågar, och virvlar som är unika för varje människa, inte ens enäggstvillingar. Som ett resultat kan fysiska fingeravtryck bevis användas för att säkert sätt identifiera en person. Fingerprint vetenskap innebär att samla in dessa bevis och sedan därefter validera och analysera bevis för att identifiera en person. Det formella namnet för fingeravtryck vetenskapen dactyloscopy .

Många enheter använder regelbundet fingeravtryck vetenskap för att identifiera individer. Till exempel kan en polismyndighet använda fingeravtryck teknik för att nab en kriminell eller identifiera en död kropp. En åklagare kan bygga en hel ärende mot en svarande på grund av positiv identifiering av fingeravtryck. Militärregimer kan använda fingeravtryck som vetenskap i syfte att identifiera en officer som har blivit allvarligt skadad eller dödad.

Vanligtvis finns det två viktiga steg som ingår i fingeravtrycket vetenskap: identifiering av fingeravtryck och fingeravtryck matchning. Som ett led i identifieringsprocessen, en examinator måste hitta och samla in all tillgänglig latent och fingeravtryck patent. Latent skriver hänvisar ofta till nock förlag som glömt dem på en yta och som inte är synliga för blotta ögat. Med metoder som fingeravtryck vetenskap och pulver eller kemikalier, kan experter göra latent skriver synlig under insamlingen.

Patent skriver , å andra sidan, är kvar på en yta eller fingeravtryck läsare när ett ämne flyttas från fingertoppen till ytan eller läsaren. Till exempel skulle ett patent tryckresultat om en person doppade sitt finger i färg och sedan tryckte den på en duk. Patent utskrifter kan oftast identifieras utan kemisk behandling och anses ofta vara mer tillförlitliga än latent utskrifter. När ett fingeravtryck har identifierats, måste ut matchas. Experter utföra ofta fingeravtrycksautentisering och matchning med hjälp av fingeravtryck matchande program. I allmänhet processer programvaran första fingeravtrycksbilderna hjälp av algoritmer som hjälp att få tydligare bilder av den ursprungliga prägel. Den ursprungliga print jämförs sedan med en matchande poster i programmets databas för att avgöra om en trolig match existerar.

Fingerprint vetenskap kräver mer kunskap än att bara veta hur man ska använda fingeravtryck biometriska tekniken. Examinatorer måste också beakta effekterna av friktion på ett fingeravtryck, särskilt om att skriva ut är latent. Utveckling medium skall hudens elasticitet, avvikelser och nedfall tryck kan alla påverka utseendet på en utskrift, och kunniga experter kunna analysera dessa ytterligare faktorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.