Vad är Facial Biometrics?

Facial biometri är en metod som används för identifiering av människor genom deras ansiktsdrag. Tekniska framsteg har gjort ansiktsbehandling biometri möjligt genom ansikts erkänner system, som datorprogram. Dessa system bearbetar olika ansiktsuttryck biometriska uppgifter om enskilda och jämföra dessa mätningar med en databas. Tillämpningar av ansikts biometri används i allmänhet för olika säkerhets-eller utredande syften, till exempel passagekontroll, identitet tillgång ledning och övervakning.

Biometrics hänvisar ofta till fysiska eller beteendemässiga egenskaper som används för erkännande eller kontroll av individer. Fysiologiska biometri kan inkludera fingeravtryck, ansiktsdrag, och DNA, bland annat karaktärsdrag. Behavioral använder biometriska data såsom tonen av en persons röst eller på vilket sätt de går för att identifiera dem.

Facial biometri allmänt indelas i tre huvudområden: särprägel, robusthet och mätbarhet. Särskiljningsförmåga innebär ansiktsdrag av en individ som skiljer sig från den allmänna befolkningen. Robusthet analyserar hur ansiktsdrag kan förändras över tiden, och söker efter mer konstant drag inte är mottagliga för tidens gång. Mätbarhet syftar på hur lätt ansiktsdrag kan identifieras. med de tekniska framstegen, ansiktsbehandling biometriska scanning system har blivit allt vanligare. Dessa program kan använda valfritt antal drag i ansiktet för att utföra en analys. Datorer använder ansiktsbehandling biometri undersöka den allmänna rumsliga geometri i ansiktet. Andra metoder inkluderar leende erkännande som analyserar förändringar i skrynkla mönster i ansiktet när man ler. Facial thermograms upptäcka ansiktsbehandling värme mönster som är unika för varje person som använder en infraröd kamera.

Facial biometri kan använda allt detta material för att göra identifieringar genom den utbredda förekomsten av video och övervakningskameror. Professionals ser detta som ett icke-påträngande form av undersökning, eftersom endast en videoinspelning av ett ansikte behövs för att utföra analyser och inget frihetsberövande av en person krävs. Detta undviker vanligtvis eventuella rättsliga eller konfrontation problem. I detta sammanhang skulle ansiktsigenkänning vara till fördel för hemliga operationer och övervakning. De befintliga databaserna för ansiktsigenkänning poster är en viktig del av ansiktet biometri. Säkerhet organisationer har oftast tillgång till ett obegränsat antal ansiktsuttryck biometriska uppgifter, till exempel mugg skott. Genom jämförelse av övervakning footage, kan data jämföras med redan befintliga poster.

Facial biometriska använts för en mängd olika säkerhetsfrågor. Hit hör fall av snatteri, där den tilltalade är filmade på en säkerhet kamera. Studien av ansikts biometri kan fastställa eventuell skuld hos en person. Tillgång till byggnader eller andra privata områden kan ges genom ett dataprogram som känner igen individen gör honom eller henne tillträde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.