Vad är Basal Vertebrates?

A "basal" ryggradsdjur: en ryggradsdjur vid basen av ryggradsdjur släktträd, antingen en av ryggradsdjur ur vilket allt annat utvecklats eller en nära släkting med samma. Vissa basal ryggradsdjur stam grupp ryggradsdjur, vilket innebär att de är äldre än de tidigaste gemensamma förfadern till alla levande ryggradsdjur.

Djur, som alla andra djur phyla, är mycket gamla. Den första basala ryggradsdjur fossila sannolikt Yunnanozoon lividum , som levde 530 miljoner år sedan i vad som nu är Kina, även om vissa forskare är oeniga, ringer arten en hemichordate snarare än ett verkligt Ryggsträngsdjur (ryggradsdjur). En annan basal ryggradsdjur, Pikaia gracilens , liknar en modern Lansettfiskar. En tredje basal ryggradsdjur, Myllokunmingia , är en primitiv fisk och en av de tidigaste ryggradsdjuren. Beroende på artikel, webbsida, eller papper, varje ibland kallas den äldsta ryggradsdjur. Det är ett mysterium hur basal ryggradsdjur som ursprungligen utvecklats. Det finns en allmän enighet om att en ryggrad är till hjälp för att bada, att musklerna något att dra emot, producera snygga "S" formad förflyttning förknippar vi ofta med fisk. Den första ryggradsdjur kan ha ett sediment djur som utvecklat en plattare kropp för att bada, en mobil larver av något slag som började behåller sin larval drag i vuxen ålder, eller en stationär filter-feeder som utvecklats till en frisimmande djur. Vi vet inte säkert, eftersom fossila fynd är långt ifrån perfekt.

Enligt molekylära studier, manteldjur, även känd som Sjöpungar, ligger närmast levande släktingar ryggradsdjur. Manteldjur anses RYGGSTRÄNGSDJUR, men inte ryggradsdjur korrekt, eftersom de har ett notochord under tidigt skede av sin utveckling. Andra släktingar till ryggradsdjuren inkluderar hemichordates, som inkluderar djur som pilen masken, och tagghudingar, som omfattar sjöstjärnor och släktingar.

Oavsett orsaken till utvecklingen av basala ryggradsdjur, blev de en mycket framgångsrik grupp relativt kort. Från paleozoiska framåt, fisk kommer de flesta ryggradsdjur, har till stor del styrde haven. För en utveckling av stora och sofistikerade landlevande djur, är en ryggrad ett måste. Ryggradslösa landlevande djur, som sniglar och insekter, har inte en tendens att växa mycket stor eller utvecklas mycket av en komplex hjärna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.