Vad är Augmented Reality?

Augmented Reality (AR) hänvisar till dator forskning som syftar till att framställa informationssystem som samman verkligheten information sömlöst med digital information. Augmented Reality är fortfarande i sin linda, men många futurister och forskare förväntar oss att uppleva en renässans någon gång på 2010-talet eller 2020-talet. Det centrala målet för ett Augmented Reality system skulle vara något som skyddsglasögon eller retinal projektor som ger användaren en heads-up display av relevant information, kartlade på omgivningen i realtid. Till exempel, när du tittar på en restaurang med Augmented Reality glasögon på, kan man kalla genast upp en lista över recensioner, eller en meny från restaurangens hemsida. En forskare som arbetar med läkemedel skulle kunna använda glasögon för att visa 3D-modeller av olika molekyler och använda dem för att visualisera ett bättre läkemedel. Barnen kan använda nätverk av anslutna AR glasögon för att spela real-spel livet video som låter dem eld "lasrar" ur deras händer. Möjligheterna är tämligen obegränsade.

Augmented Reality är beroende av framsteg inom miniatyrisering och bärbara datorer. För närvarande saknar vi både ett effektivt projektionssystem och snabba datorer tillräckligt liten för att verkligen skapa säljbara AR gränssnitt, men vi är nära. Prototyper har vevas ut för något som känns som flera decennier, men en livskraftig vanliga produkten inte riktigt finns ännu. En lovande teknik är näthinnan projektion-en med låg effekt laser som projekt bilder direkt på näthinnan, och kringgå behovet av glasögon helt. Kommersiella retinal projection system saknas, men deras upplösning och färgpaletten är mycket dålig.

Augmented Reality existerar för närvarande i rudimentära. Till exempel kan sport kommentatorer använder ofta en ljus penna för att "dra" på en fotbollsplan och ge ett visuellt stöd för att följa sin kommentar. Ett annat exempel är den första ner linjen på fotbollsplaner, ritat av datorer i realtid och uppdateras ständigt. Dessa är inte riktigt utöka själva verket, eftersom de bara visas när du stirrar på TV-skärmen. De visar proof of concept till viss del, dock.

Augmented Reality har potential att eliminera den stationära datorn som den främsta metoden för att få tillgång informationssystem. Precis som skrivbord håller kasseras till förmån för bärbara datorer och mobila webbläsare telefon, kan nästa steg vara att handla med dessa i för ett Augmented Reality-system. I en sofistikerad AR scenario, skulle du aldrig behöva lämna den "verkliga världen" för att få tillgång till Internet eller göra datorarbete-de två skulle vara djupt blandade. För nu, dock är datoranvändare oftast fastnat stirrar på LED-skärmar och sitter på våra bums, inte få mycket motion. En olycklig situation, verkligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.