Vad är Aluminum silikat?

Aluminum silikat, även känd som aluminium silikat, är en blandning av aluminium, kisel och syre som kan vara antingen en mineral, eller i kombination med vatten och bildar en lera. Det kan också kombinera med andra faktorer för att bilda flera andra mineraler och leror. Några av dessa formulär används medicinskt och industriellt. De behåller sin styrka vid höga temperaturer-en fastighet känd som eldfast . Några av de mineraler används som ädelstenar.

Mineral aluminium silikat finns i tre olika former-cyanit, andalusit, eller sillimanit. De har alla kemiska formeln Al 2 SiO 5 , men de har olika kristallstrukturer. Alla tre formerna är sällan i samma berg, eftersom varje inträffar under olika tryck och temperatur. Endast cyanit och sillimanit används industriellt.

Kyanit är ovanlig eftersom dess hårdhet varierar, beroende på riktning på kristallerna. Några av kristaller liknar blå safirer och används som ädelstenar. Kyanit används också vid framställning av de vanligaste industriella förening mullit. Denna förening har den kemiska formeln 3AL 2 O3. 2SiO 2 . Den används som eldfast inom den keramiska industrin och vid tillverkning av många saker, bland högspänning elektrisk isolering, glas, och värmeelement.

Sillimanit kan också användas som en eldfast. Det används i en mängd olika branscher. Dessa omfattar glas-making, keramik, cement, järnbruk och metallsmältning.

Aluminium silicate kan hydratiserat, eller har vattenmolekylerna associerade med det. I detta fall utgör det en lera. Kaolin är en term för en grupp av lera mineral med den kemiska formeln för Al 2 O3. 2SiO 2 . 2 H 2 0. Det bildar ett lager av två olika kristaller-en av kisel, syre och en av aluminiumoxid. Kaolinit är den viktigaste komponenten av kaolin.

Kaolin har använts under många år för att kontrollera diarré och torka Poison Ivy och gift utslag ek. Det har också använts för att behandla blöjeksem. Kommersiellt har det varit viktigt i den keramiska industrin, särskilt för tillverkning av fint porslin. Det används också för tillverkning av cement, tegel och isolatorer, bland annat. En annan aluminium silikat komponenten som återfinns som ett mineral och som lera är magnesium aluminium silikat, som består av magnesium, aluminium, kisel och syre. I sin mineral form är det en typ av granat som kallas Pyrop . Det används ofta som en ädelsten, och är den enda granat att alltid vara rött till färgen. Dess kemiska formeln är Mg 3 Al 2 (SiO 4 ) 3, men det finns ofta spår av andra beståndsdelar. Den hydrerad form av magnesium aluminium silikat är en blandning av lera. Detta renad blandning ofta används som ett antacida. Det används också som förtjockningsmedel i skönhetsprodukter och kosmetika, och som en inaktiv beståndsdel i deodoranter. P

Sodium aluminium silikat också kallas natrium aluminosilicate och består av natrium, aluminium, kisel och syre . Två mineral av denna typ är Albit och jadeit. Albit har den kemiska formeln för NaAlSi 3 O8, medan den för jadeit är NaAlSi 2 O6. Albit är vanligt i jordskorpan och bryts ner under tryck att bilda jadeit och kvarts. Jadeit är en av de typer av mineraler som utgör Gemstone jade. Det finns en industriell form av natrium aluminosilicate, kallad syntetisk amorft natrium aluminosilicate, som innehåller vatten. Detta är en rad föreningar och inte har en fast kemisk sammansättning. Det används som tillsats i livsmedel i pulverform för att hålla klumpar bildas.

p

syntetiska zeoliter framställs av natrium aluminosilicate. Dessa är mineraler som är mycket porös, och används kommersiellt adsorbenter. De används främst som tvättmedel, även om de har en rad andra industriella ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.