Vad Magnesiumsulfat?

Magnesiumsulfat är en svavel salt av magnesium som har många medicinsk användning, och ofta används som gödningsmedel. Den förekommer i både vattenfri form-som betyder "saknar vatten"-och i flera former i vilka den kombineras med vattenmolekylerna. En av dessa former är den vanligaste bad tillsats kallas EPSOMSALT.

Magnesium är en viktig co-faktor för över 300 enzymatiska reaktioner hos människa. Det är särskilt viktigt för överföring av signaler i nerverna och retlighet i musklerna. Det krävs också för den biokemiska reaktioner som leder till DNA och RNA-syntes. Den magnesiumsulfat Formeln MgSO 4 , så att det också innehåller syre förutom magnesium och svavel. Den vattenfria formen har en molekylvikt på 120,4 gram per molekyl (g /mol). Det är mycket absorberande av vatten, lätt att få det från luften. Denna tendens gör det till ett användbart torkmedel, och det används i organisk kemi för att avlägsna vatten från organiska lösningar. De vanligaste formerna är hydratiserade magnesiumsulfat eller molekyler som kombineras med vatten. Till exempel är formeln för EPSOMSALT MgSO 4 . 7 H 2 0. Detta kallas en heptahydrat , eftersom den har sju vattenmolekyler associerade med det. Denna form av magnesiumsulfat är mycket stabil, och ofta används för medicinska ändamål. Den har ett pH på 5,5-6,5, en molekylvikt på 246,5, och är vattenlösligt. En av de mest utbredda användning av heptahydrat formen är intravenös (IV) för att behandla svår ecclampsia hos gravida kvinnor. Det är debatt om värdet av att använda detta för behandling av pre-ecclampsia. Nyligen genomförda studier har visat att ge denna behandling till kvinnor med hög risk för att föda för tidigt avsevärt minskar risken för barn med cerebral pares.

IV administreras heptahydrat magnesiumsulfat används också för behandling av kramper orsakas av epilepsi och andra former av anfall. Hos barn bör användningen begränsas till anfall som kan vara livshotande. Det kan bli komplikationer med njurfunktionen när magnesiumsulfat används, så läkare behöva övervaka njurfunktionen.

Hypomagnesia är ett tillstånd där blodet har atypiskt låga halter av magnesium. Detta hänför sig enbart till de nivåer i blodet. Man kan få detta tillstånd utan att ha en total brist av magnesium i kroppen. Behandling med IV heptahydrat form används också för detta tillstånd.

Vatten-baserade lösningar av magnesiumsulfat används som laxermedel och EPSOMSALT är starkt favoriserade som badvatten salter. De används för att föryngra ömma muskler, behandla ryggsmärtor och återhämta sig från den smärta som förlossningen. Bad i dem kan också bidra till att lindra smärtan av herpes virus, såsom bältros och genital herpes. P

Magnesiumsulfat är också ofta används som en anläggning gödningsmedel. Växter använder klorofyll för att utföra fotosyntes och klorofyll har magnesium i centrum. Den heptahydrat formen är mer lösligt än andra typer av magnesium, så det är en mer önskvärd gödselmedel.

En annan användning av denna förening är att behandla vattnet i havet akvarier som har mycket steniga koraller. Detta är bra därför att, som koraller förkalkas, de bryter nivåer av magnesium i vattnet. Den heptahydrat form upprätthåller nödvändiga magnesiumnivåer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.