Hur kan du göra med kolsyreis?

För att göra kolsyreis, trycket och tillverkaren gasen koldioxid och refrigerates det så att flytande koldioxid bildas. Den vätska kvar att expandera i en stämningsfull kammare. Eftersom koldioxid ändringar i en vätska, temperaturen sjunker.

Detta temperatursänkning orsakar en del av gasen att frysa. Som ett resultat av koldioxid som ger sken av snö och ånga skapas. Den koldioxid som ser ut som snö är hydrauliskt pressats till kakor och pelletar av kolsyreis. För att torris hemma, behöver en person att köpa en CO 2 eller tank koldioxid. Sådana tankar används för akvarier, dykning, och vapen paintball. Köpa den minsta tanken för hemmabruk. Efter köpet tanken, samla resten av materialet. Heavy handskar, glasögon, en påse is, och en tjock burk finns andra saker som behövs för att göra torris. Sätt på skyddsglasögon och handskar innan du försöker göra torris. Använd ISBLÅSA att täcka munstycket i tanken. Hålla ett fast grepp om väskan och se till att påsen följer munstycket.

Nästa vrider tankens ventil för att frigöra den koldioxid. Hålla ventilen öppen för cirka fem till 20 sekunder. Nästa stänger ventilen innan påsen bort ventilen. Efter att påsen, placera torris i burken. Lägger inte locket på burken, eftersom koldioxid kan göra att det splittras.

Torris används för att hålla material kallare under en längre tid än de konserverade med traditionella eller våt is. Detta beror kolsyresnö har en temperatur på -109 grader Fahrenheit (-78. 5 grader Celsius). Istället för att smälta, kolsyreis förvandlas till en koldioxid, vilket eliminerar behovet av att undanröja eventuella återstående vätskor.

Folk använder torris för olika behov, inklusive, för att svalka dig glass under bilresor och packning nyfångad fisk så att de förblir kall under färden hem. Det används också för flygbolagen att hålla förgängliga mat kall. Blodbanker kan använda torris leverera blod till sjukhusen också. Torris är även vana att göra dimma vid konserter och andra teatrala händelser. När du hanterar torris, är det viktigt att användaren bär tjocka handskar för att skydda huden. Om användaren rör torris utan skydd av handskar, kan huden skadas allvarligt av den kalla temperaturen i isen. Användare ska aldrig försöka smaka eller svälja kolsyreis eftersom materialet kan skada inre organ också. Som en person arbetar med kolsyreis, skulle han se till att rummet är väl ventilerat eftersom koldioxid är giftigt och koncentrat på slutna och låglänta områden.

Torris bör hållas i en isolerad låda eller behållare. Om behållaren har tjock isolering, kommer det att hålla torris från att bryta ner eller sublimating alltför snabbt. Man ska aldrig förvaras i en helt lufttät behållare eftersom torris kan orsaka behållaren för att expandera eller explodera.

Förvara aldrig torris i frysen också. Den extremt kalla temperaturer av materialet gör att termostaten att stänga av frysen. Som ett resultat kommer torris sista inte, eftersom det kommer att användas för att hålla ex frysta i frysen.

Ibland kan en användare oavsiktligt kan röra torris och drabbas av en brännskada. När detta inträffar bör han se en läkare om huden börjar blåsa eller skal. Om bränningen är bara rött, kommer den så småningom läker precis som alla andra mindre brinna. Ett antibiotikum kräm appliceras på den brinna i syfte att avvärja infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.