Hur fungerar en solcell Work?

Det finns en mängd olika enheter som använder solljus för att producera el, men den grundläggande idén om en solcell är följande. I ett solceller (PV) eller solcell, finns det två lager av kisel. Båda är dopade , eller lätt blandas med ett visst element. Normalt är en sida dopad med bor och den andra med arsenik.

På grund av hur varje element obligationer till kisel, kallad lagret som innehåller bor, n-type layer , har ett överskott av fria elektroner. Den andra sidan, P-type layer , har ett underskott av elektroner. Dessa underskott kallas hål . P-typ lager och n-typ lager som pressas tätt mot varandra och förbundna med en kabel ansluten till en extern belastning. Detta skapar en krets i solcellen. När solljus rätten energinivån träffar n-typ lager, som är på toppen av solcell, väcker det en del av fria elektroner, som slungas iväg från sitt naturliga tillstånd-par-och flödet över gränsen mellan skikten att skapa en aktuell. Det fungerar bara om de två skikten av solcellen trycks direkt in i varandra. Detta är vanligtvis uppnås genom att tillverka båda sidor som en del av samma process. Den nuvarande rinner genom p-skiktet i den tråd som går till lasten som vanligen används för att lagra elektricitet. Den nuvarande är DC. Om en växelström för hushållsapparater önskas, DC nuvarande sätts genom en generator.

Efter strömmar genom lasten, den nuvarande fortsätter tillbaka in i n-skiktet, som saknas i elektroner i vissa områden på grund av den nuvarande. Processen fortsätter. En aktuell genereras utan några mekaniska ingång. Detta är den magiska solcellen. Tyvärr kan en solcell bli ganska dyrt.

För skydd, är det översta lagret av solcellen täckt med ett glas som monteras med transparent harts. Hela installationen kallas pn junction diode . Mer sofistikerade solceller använda en rad pn junction dioder.

De första solcellerna var endast 1% effektiv. Idag, kommersiella solceller är mellan 5% och 15% effektiv. Det finns för närvarande miljontals dollar som går till forskning på att förbättra dessa procentsatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.