Vad är reverse engineering?

Vissa termer är självförklarande. Så är fallet med reverse engineering, som bokstavligen ta något isär och sätta tillbaka det tillsammans. Detta kan ske fysiskt eller praktiskt taget, och avsikten är att räkna ut hur något fungerar i syfte att skapa något liknande.

Reverse Engineering har gjorts under många århundraden, nästan lika länge som människor har skapat saker . Ibland är reverse engineering görs med syfte att förbättra den befintliga skapande medan andra instanser av reverse engineering involvera stjäla teknologi. Den sistnämnda har framförallt varit fallet med vapen i hela historia av krig.

Det är inte bara vapen, det är frågor av reverse engineering. Vardagliga saker som fordon, DVD och apparater som är föremål för intensiv granskning i kvarteren runt om i världen. Vissa företag gör det till en vana att importera varor från andra länder med dessa varor isär bit för bit, och sedan använda reverse engineering för att göra sina egna.

Reverse engineering sker i den virtuella världen. Computer konstnärer och vetenskapsmän praxis reverse engineering genom att göra 3D-modeller av verkliga anordningar och sedan dekonstruerar dem nästan för att se hur de fungerar. De ibland sätta ihop dem igen, antingen exakt eller på ett något annorlunda sätt. Tillkomsten av tunga servrar och grafik sviter har gjort det både möjligt och önskvärt.

Datorer praxis reverse engineering på en mer grundläggande nivå. En form av denna typ av reverse engineering är dekompilering. Dekompilering är en process under vilken datorn kommer att omvandla information från en låg nivå format (programkod) till en hög nivå (ASCII text och tal), för att möjliggöra för människor att läsa saker som instruktioner och Web artiklar. Gemensamma förekomster av dekompilering omfattar överföring av filer från en användare till en annan, som ett utbyte av data eller bilder i ett e-postmeddelande, eller för att återuppbygga kodning som har skadats eller slutfördes aldrig. Dekompilering kan också komma i form av brott mot säkerheten, där en hacker kommer att använda reverse engineering för att rekonstruera data som någon annan så desperat ville dölja genom kryptering.

Ännu en dubbel användning av reverse engineering är att skapa och förebyggande av datavirus. Virus skapare gräva i inälvsprodukter av programkod för att hitta ställen att begrava sina skapelser. Genom att bygga om maskinkod som källkod, kan viruset skapare hittar vad han eller hon letar efter. På baksidan av dessa åtgärder är de som försöker hindra eller förstöra datavirus. Även de använda reverse engineering att dekonstruera själva viruset och förstör eller förutse de skadliga körbara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.