Vad är några användbara Alloys?

En legering är ett metalliskt ämne som är tillverkad av en blandning av flera metaller, eller ibland, en metall med vissa andra inslag såsom kol. Legeringar har funnits i ungefär nio tusen år, men liksom de flesta andra områden inom vetenskap och teknik, den största delen av framstegen i legerat teknologi har inträffat under de senaste decennierna. I en legering, är rekvisiten inte tänkt kombinera till större molekyler genom kemiska reaktioner, utan bara blandas. När det finns olika kvoter mellan två eller flera metaller, den producerade legeringar har något olika egenskaper. till den första metallen utvunnits ur malmen koppar. Kort därefter, skedde det med tenn för att skapa starkare brons, som dominerade mänsklig teknik i tusentals år. Denna period kallas nu bronsåldern. p

Andra metaller blandas med koppar för att bilda cruder varianter av brons var mangan, aluminium, kisel och fosfor. Samexisterat i många år med brons var svagare järn, som sönderfaller snabbt till rost. Så småningom ledde historiska krafter järn för att ersätta brons i mänskliga verktyg och inledde den järnåldern omkring 1000 f Kr, men detta datum varierar beroende på civilisationen och den region som övervägs.

Stål är en av de kända legeringar. Stål är järn i kombination med en liten (~ 2%) mängden kol, vilket gör all skillnad i fråga om styrka och motståndskraft mot oxidation. Även om det finns bevis för stål som går tillbaka tusentals år, det var inte masstillverkade fram till 1855. Nyckeln till stålets makt är det sätt på vilket kol stör den annars vanliga kristall arrangemang i järn, vilket gör att kristallen lager mottagliga glida förbi varandra.

Brass, en dekorativ metall används för att göra många musikinstrument, är namnet på en samling av koppar /zink legeringar. Cymbaler används i slagverk är en legering av koppar och tenn, som brons. Guld och silver som används i smycken är inte äkta guld eller silver, men brukar vanligtvis legeringar som innehåller en liten andel av koppar och andra metaller. Lödmetallen används inom elektroniken är gjord av bly och tenn. Processen att utvinna järn ur malm ger upphov till legeringar som innehåller varierande mängder av kol, inklusive smidesjärn, tackjärn, och gjutjärn. Rostfritt stål, som används vid byggandet av skyskrapor, bestick och andra objekt, innehåller krom, vilket gör den mycket motståndskraftig mot oxidation.

När legeringarna är blandade är olika temperaturer, olika egenskaper resultat-vid högre temperaturer, metaller blandas mer fint, men vid lägre temperaturer, de är mer heterogen. Legeringar brukar inte smälta allt på en gång när de utsätts för värme, utan snarare utgör en soppa fylld med bitar av metall som har en högre smältpunkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.