Vad är laboratorieglas?

Det finns en mängd olika laboratorium förnödenheter som används för att utföra olika typer av vetenskapliga experiment. Många av dessa leveranser faller under kategorin laboratorieglas, trots att de inte nödvändigtvis behöver vara gjorda av glas. Två av de viktigaste grenarna av vetenskapen som använder denna utrustning är kemi och biologi, som traditionellt använder utrustning av glas av flera skäl. Laboratorieglas finns i många olika former, färger, former och storlekar. Dessa skillnader tillgodose särskilda behov inom många laboratorium inställningar och experiment. En av de främsta skälen glas används i laboratorier är på grund av sin hållbarhet och förmåga att tåla värme, kyla och andra strikt aktiviteter under experimenten. Vissa typer av glas är mer motståndskraftiga mot vetenskapliga experiment än andra, t. ex. Pyrex ®, en värmetålig märke av glas som är populärt används av kemister. En annan typ är kvartsglas, som är känd för sin renhet och den höga graden av synlighet som resultatet. Glas är också öppen, vilket kan göra det enklare att följa vad är studier, och det är också relativt inert, så det har en låg sannolikhet att reagera med kemikalier.

Flera typer av laboratorieglas kan komma att tänka på när du tycker om kemi eller experiment biologi. Typiska vanliga typer inkluderar bägare, provrör, kolvar, petriskålar, burkar, Droppers öga och mer. Olika experiment också ofta kräver glas som är skräddarsydd för specifika ändamål. Exempelvis kan en forskare behöver flera olika komponenter av olika storlekar för att kunna koppla på särskilda sätt på grund av reaktioner i kemiska eller organismer som studeras. Dessa typer av specialiserade bitar av laboratorieglas skapas av skickliga glasblåsare som ibland måste skapa bitar till exakta specifikationer.

Eftersom det är naturligtvis inte möjligt att ha glas skräddarsydd för alla, det finns många "generiska" typer av komponenter och tillbehör som är avsedda att byggas på något hur ett experiment kan kräva. Det är också viktigt att den utrustning som används för att ansluta olika delar av labb glas är tillverkade av material med liknande egenskaper i glaset genom att hålla ihop utan att störa experimentet. Kopplingarna finns i en mängd olika stilar och material, som tillsammans med laboratorieglas, kan bli ganska dyrt. Det är viktigt att alla dessa objekt rengörs på rätt sätt med rätt utrustning, eftersom de kan innehålla alla typer av giftiga ämnen eller farliga skadegöraren efter deras användning i labbet har upphört.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.