Vad är klinisk neurovetenskap?

klinisk neurovetenskap är studiet av det centrala nervsystemet, och hur den påverkas av neurologiska sjukdomar. Neurologiska sjukdomar är något som orsakar en störning i den normala funktion nerverna i en kropp. Detta inkluderar hjärna, ryggmärg och nerver i hela kroppen. Klinisk neurovetenskap tar studier av både kognitiv neurovetenskap och beteendemässiga neurovetenskap och tillämpar dem på ett praktiskt sätt. Den forskning som sker inom detta område kan besvara frågor om hur neurologiska eller personlighetsstörningar påverkar hjärnan, och hur dessa sjukdomar kan behandlas.

Kliniska neuroforskare är läkare, psykologer och neuroforskare. De använder forskning om hjärnan att lära sig om hur neurologiska störningar påverkar hjärnan, och hur dessa förändringar påverkar en persons fungerande. De använder specialiserade elektroder, som kan placeras på huvudet, för att övervaka hjärnans aktivitet. Genom att kombinera detta med funktionell magnetresonans-imaging (fMRI), kan de titta hjärnan på jobbet. Genom att studera skanningar av hjärnan som har drabbats av en neurologisk sjukdom, är det möjligt att utveckla diagnostiska verktyg och metoder att hitta sjukdomar tidigt. Forskare i klinisk neurovetenskap hittar nya vägar för läkare att diagnostisera neurologiska sjukdomar mycket tidigare än använder för att vara möjligt. Tidigare diagnos låter läkare börja behandla patienter tidigare, vilket är avgörande för att bromsa utvecklingen av sjukdomar. Det finns många sjukdomar som studeras i klinisk neurovetenskap. Detta inkluderar minnesstörningar, humörsvängningar eller personlighetsstörningar, och störningar utveckling. En sjukdom som påverkar neurologiska behandling av depression med autism, är av intresse för neuroforskare. Forskarna studera hur sjukdomen påverkar beteende och humör, och sedan hur dessa förändringar i hjärnan aktivitet genomsökningar. Genom att lära sig mer om dessa sjukdomar, hoppas forskarna att hitta bättre behandlingar, eller ens ett botemedel. När nya behandlingsmetoder utvecklas, de måste testas. Klinisk neurovetenskap forskare testa behandlingen på djur, vanligen råttor eller fåglar, och studera hur läkemedel påverkar hjärnan. De ser för hur läkemedel interagerar med hjärnan bearbetar och eventuella biverkningar. När läkemedlet har visat sig vara både effektiv och säker, den startar den kliniska prövningen fas, och sedan så småningom blir tillgänglig på apotek. Hela denna process övervakas av kliniska neuroforskare.

Studien för klinisk neurovetenskap är viktigt att inom både naturvetenskap och medicin. Forskarna kan använda dessa studier för att bättre förstå hur hjärnan fungerar. Denna forskning är också möjligt för läkare att hjälpa sina patienter att leva mer normala liv, trots deras neurologiska sjukdomar. När fler studier görs, är det möjligt att många förödande neurologiska sjukdomar kommer att bli ett minne blott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.