Vad är kärnsprängningar Sites?

kärnvapentest platser är platser där regeringarna har testat kärnvapen. Regeringar som har testat kärnvapen, bl. a. Förenta staterna, Ryssland, Storbritannien, Frankrike, Kina, Indien, Pakistan, Nordkorea, Sydafrika, och antagligen Israel. Första kärnvapenprov anläggningar var platser i öknen i New Mexico och Nevada i USA. Den allra första kärnvapenprov, Trinity , var detonerade 16 juli 1945 kl Alamogordo, nära Socorro, New Mexico, på vad som nu är White Sands Missile Range. Efter att de allierade vann andra världskriget, kärnvapenprov fortsatte i USA under Operation Crossroads, där två kärnvapen, Baker och Able , var detonerade på havet Bikini Atoll i Stilla havet. Dessa var de fjärde och femte kärnsprängningar på planeten, respektive, den tredje och fjärde är förstörelsen av Hiroshima och Nagasaki. Explosionerna användes för att testa effekterna av nukleär explosion på fartyg och medföljande dummies. Den energi som genereras av explosioner var så intensiv att havsbottnen var reducerad till en sand så fin att krabborna inte kunde klättra längs den utan att halka till botten av ubåten kratern. 167 infödingar av Bikiniatollen rördes 128 miles öster till obebodda Rongrik, där de stannar till denna dag, fick lite stöd från den amerikanska regeringen i deras önskar återvända till sina förfäders hem.

1951 USA har lagt till Nevada Proving Grounds, som nu kallas Nevada Test Site, en plats cirka 65 miles (105 km) utanför Las Vegas, Nevada, i deras förteckning över kärnvapenprov platser. Mellan 1951 och 1992 fanns det 928 kända kärnvapenprov vid Nevada Test Site, med 828 av dessa är under jord. De flesta av de ikoniska bilder av kärnsprängningar kommer från dessa många tester.

Mellan 1946 och 1961, olika platser i Marshallöarna, Bikiniatollen är den första och mest berömda, användes som kärnvapenprovet platser, sk Stilla Proving Grounds. Denna webbplats var den mest populära av de atmosfäriska kärnvapenprov områden-över 105 bomber detonerade högt i atmosfären i området-inklusive bomber med den högsta avkastningen, som skall detoneras på hög höjd för att minimera nedfallet. USA: s mäktigaste kärnvapenprov, Castle Bravo , utfördes med en avkastning på 15 megaton, i denna region.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.