Vad är irrationella tal?

irrationella tal är de tal som inte kan uttryckas i form av ett bråk, och som också omöjligt att registrera som en fullständig decimal. Människor har arbetat med irrationella tal sedan grekisk och romersk tid, och ett antal har identifierats av matematiker genom tiderna. Det finns ett antal intressanta tillämpningar och användningsområden för irrationella tal, alltifrån frustrerande matematik eleverna att slutföra komplexa ekvationer.

Så kallade rationella tal kan alla vara skrivna på decimal form eller i form av ett bråk. ?, Till exempel, är en rationell nummer, som också kan uttryckas som ,75. När ett nummer är irrationellt, kan det inte skrivas ut som ett bråk med heltal och antalet kommer att vara omöjligt att spela in i decimalform. Pi är ett berömt exempel på ett irrationellt antal, medan det ofta förenklas till 3,14 för grova beräkningar, kan pi faktiskt inte helt skrivet i decimalform eftersom decimalen är oändliga.

Några andra exempel av irrationella tal omfattar kvadratroten ur två, Eulers nummer, och det gyllene snittet. För enkelhetens skull är några irrationella tal skrivas ut som symboler, som i fallet med "e" för Eulers nummer, och ibland kommer att vara representerade i partiell decimalform. När en irrationell nummer presenteras i decimalform, är ellipser vanligtvis används efter det sista numret i decimal som tyder på att det fortsätter, liksom i 3,14 . . . för pi.

Folk börjar ofta arbeta med irrationella tal vid ung ålder, trots att de inte får införas specifikt till begreppen rationella och irrationella tal förrän senare. Pi är en av de tidigaste irrationella tal som många människor lär sig, eftersom det används i ekvationer för att hitta området och omkrets av en cirkel, och dessa ekvationer ofta göra en utmärkt introduktion till mer avancerad matematik för små barn. Människor är också införts för att irrationella tal i många av de vetenskaper som de börjar lära sig mer om ekvationer som är vanligt förekommande. dessa ovanliga siffror kan vara svårt att arbeta med på ett grundläggande miniräknare, på grund av begränsningarna i räknaren. Det är oftast nödvändigt att ha en avancerad vetenskaplig eller grafräknare som har programmerats med dessa siffror och deras värderingar.

En del matematiker gör studiet av irrationella tal sitt livs arbete. Dessa siffror har ofta ett antal spännande egenskaper som är roliga att utforska för människor som älskar matematik och en matematiker kan också ha möjlighet att komma med en ny ansökan om ett irrationellt tal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.