Vad är ett mikroskop Stage?

Ett mikroskop steget är en del av ett mikroskop där ett exemplar monteras för visning. Klassiskt, är provet placeras på scenen på en bild, som kan klippas på plats med hjälp av etapp klipp. Det finns ett antal typer av mikroskop steg utformade för olika mikroskopi applikationer, allt från de grundläggande stegen som finns i high school laboratorier micromanipulators, som levereras komplett med robotarmar som kan användas för mycket exakt och kontrollerad hantering av prover på scenen.

Precis som en teatral skede är ett mikroskop skede användas för att visa upp stjärnan i showen. Scenen är utformad för att vara helt upplyst av mikroskop ljus, eller att hålla ett exemplar på plats när andra typer av bildteknik används. Använda markeringar på scenen, kan observatörer utföra mätningar och prover position mycket exakt, och läget för scenen kan justeras för att få bilder från en annan vinkel eller att låta en forskare för att se en hel bild utan att manuellt flytta den. En grundläggande mikroskop stadiet är fästade, som kräver manuell manipulation om bilden behöver flyttas eller ändras. Mekaniska etapper är inställbara, medan cirkulär steg ger ett större utbud av rörelse och justerbarhet. Etapper kan också utrustas med micromanipulator vapen och andra användbara verktyg för mikroskopi.

Generellt gäller att ju utarbeta mikroskopet skede, desto dyrare blir det, och desto bättre mikroskop kvalitet, ju bättre skede kommer ha. Forskare som arbetar med mikroskop ofta behov av att kunna utföra mycket fina och precisa justeringar, och möjligheten att göra sådana justeringar är en stor reklam funktion för avancerade stadium. Ytterligare funktioner som möjlighet att skapa en kontrollerad miljö för observation levande exemplar kan också vara viktigt att mikroskop användare.

Beroende på mikroskopet, kan det vara möjligt att enkelt ta bort en scen för ersättning, eller det kan vara mer utmanande. Grundläggande mikroskop tenderar att komma med begränsade valmöjligheter, att tvinga folk att hålla sig med linser, scener och andra delar som mikroskopet kom med. Mer gynnade mikroskop kan utrustas för mångsidighet, med delar som lätt kan bytas med kompatibla ersättare produceras av tillverkaren eller en underleverantör. Det kan också vara jämna nödvändigt att ta bort ett mikroskop scen för service och rengöring för att hålla mikroskopet fungerar optimalt, i vilket fall en snabb övergång kan vara mycket bekvämt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.