Vad är ett läkemedel Apotek?

Ett läkemedel kemist är någon som tillämpar principerna i kemi för utvecklingen av läkemedelspreparat, med målet att skapa nya läkemedel för användning i medicinsk behandling. Medicinal Chemistry är en gren av kemin som mycket bygger på organisk kemi, men också innefattar studiet av biologi och medicin. Forskare inom detta område arbetar i framkanten av utveckling av läkemedel, som arbetar med nya föreningar och klasser av substanser som kan ge stora genombrott inom sjukvården i framtiden.

läkemedelskemister främst arbeta med biologiskt material, identifiera föreningar av intresse, lära sig om vad de gör, och lista ut hur syntetisera dem i laboratoriet. Ett läkemedel kemist är också engagerad i utveckling och eventuell produktion av läkemedel tillverkade av dessa föreningar, tänker på frågor liknande system drug delivery, kvalitetskontroll av läkemedelspreparat och potentiella interaktioner drog som kan leda till skadliga komplikationer.

Ny läkemedelspreparat håller på att kartläggas varje dag, även om de många upptäcks varje år, bara en handfull ange mer avancerade stadier av utveckling. Ett läkemedel kemist arbetar i ett labb, bearbetning av material för att lära sig om de föreningar som den innehåller och utvecklar metoder för syntes av föreningar som ser lovande ut. Läkemedelskemister tillbringar också mycket tid på datorn, arbetar med modellering program som har utformats särskilt för användning i medicinsk kemi så att de kan studera den molekylära strukturen av de föreningar som de arbetar med. En typisk läkemedel kemist har minst en magisterexamen i kemi, och kan ha fört en doktorsexamen också. Karriärer inom läkemedelskemi är ett bra alternativ för folk som gillar att utforska det okända och kategorisera det, och för personer med mycket tålamod och uthållighet. Föreningar läkemedelskemister arbeta med sällan presenterar sig genast, och en medicinsk kemist kan tillbringa månader eller år på ett enda projekt.

är läkemedelskemister anställda i första hand av läkemedel företag som sysslar med läkemedelsforskning. De kan också arbeta för statliga organ som utför läkemedelsforskning och analys av organiskt material av läkemedel intresse, och de kan fungera som utbildare, utbildning av nästa generations läkemedelskemister och bedriver forskning inom sitt labb. Liksom andra personer som arbetar i frontlinjen av vetenskap, ett läkemedel kemist vanligtvis tillhör en professionell organisation så att han eller hon kan hålla sig ajour med utvecklingen inom handeln publikationer och vid konferenser med andra medicinska kemister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.