Vad är ett gravitationsfält Lens?

gravitationella lins är ett astronomiskt fenomen iakttas när ett massivt objekt, som ett kluster av galaxer eller ett svart hål, böjer ljus från en mycket avlägsen ljuskälla, t. ex. en Quasar (ung och ljusa galax). Detta uppstår på grund av den gravitationella snett av rumtiden först beskrivits av Albert Einstein i sin allmänna relativitetsteorin. Det kallas en gravitationell lins analogt med en vanlig lins. Båda kan böja ljuset, men i detta fall mekanismen är mycket annorlunda-snarare än att böja ljus med hjälp av böjda frågan, i detta fall rumtid själv är böjd.

gravitationslinsning kan orsaka avlägsna kvasarer att visas på platser där de egentligen inte existerar. Beror på att ljuset böjs på allvar väl en massiv objekt, den uppenbara platsen avviker från det verkliga plats. Gravitationella linser kan också orsaka flera bilder av en Quasar ska visas i skyn-ljuset böjs runt stora föremål i båda riktningarna, vilket producerar flera bilder. The "" Twin Quasar Q0597 561, även känd som Old Faithful, är det första bekräftade objektet ska visas i himlen två gånger på grund av den gravitationella lins effekt. Varje kvasaren bilder separeras i himlen med 6 grader. Även Fritz Zwicky postulerade att galaxhopar kan agera som gravitationella linser 1937, var det inte förrän 1979 som effekten bekräftades genom observation.

Det finns tre typer av gravitationella lins. Det finns en stark Lensing, där synliga störningar är synliga, såsom Einstein ringar, flera bilder, eller bågar. Dessa är de mest sällsynta gravitationella lins. Sedan är svag Lensing, som bara kan avslöja genom omfattande statistisk analys av stjärnanis och galax fält. Denna form av Lensing avslöjar sig som lätt stretching mot mitten av linsen. Den sista är mikrolinsning, vilket är ganska ovanligt, men har visat sig vara mest användbara för astronomiska studier. Mikrolinsning manifest som lätta förändringar i luminositet i närheten (inom vår galax) objekt som orsakas av stjärna linser. Skilja äkta mikrolinsning från förändringar stjärna luminositet på grund av andra orsaker (variabla stjärnor, novae, etc. ) kan vara en utmaning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.