Vad är en video mikroskop?

En video mikroskop är ett mikroskop som genererar en live video feed på objektet som visas. Det finns ett antal användningsområden för video mikroskop och en rad olika stilar finns tillgängliga modeller för att användas av entusiaster till högteknologiska versioner som används i vetenskapliga laboratorier. Vetenskaplig utbud och butiker vetenskap bära ofta video mikroskop, och det är även möjligt att beställa dem direkt från tillverkarna. Det är också möjligt att köpa grafikkort för befintliga mikroskop som kan användas för att göra dem till video mikroskop.

Med vissa stilar är mikroskopet handhållen, så att användaren kan manipulera det runt ett objekt för att få en förstorad bild. Andra video mikroskop har konventionella mikroskop skeden då ett exemplar är monterad. Handhållen versioner brukar vara populärt bland entusiaster, medan mikroskop med etapper används i laboratorier. En video mikroskop kan vara mycket användbart för saker som demonstrationer och gruppundervisning. Med hjälp av video mikroskopet, kan användaren manipulera förlagan och fokusområde, och folk kan se bilden på en TV-skärm eller monitor. Stora område och storlek på videobilden kan också vara en fördel i många olika situationer, till exempel ett laboratorium där människor behöver kunna hantera prover mycket exakt, och man tittar genom ett öga bit under utförandet grannlaga arbete skulle vara en utmaning.

Mikroskopet kan vanligtvis ansluta till ett stort antal skärmar, allt från bärbara datorer till vanliga TV-apparater. Detta gör att videon mikroskopet ett mycket flexibelt verktyg, som kan vara lockande för hobbyister och användbara för fältarbete situationer, såsom mikroskop kan föras in i fältet med en bärbar dator för snabb visning av intressanta exemplar. En kamera kan även integreras i konstruktionen för att fånga bilder av särskilt intresse.

Förutom att ge en levande foder, en video mikroskop kan också kunna registrera vad det ser. Detta kan vara användbart när ett mikroskop används för att utvärdera tekniska bevisningen, eftersom det ger dokumentation om exakt vad som hände med den bevisning medan det undersöktes. Det kan också vara till hjälp i det vetenskapliga samfundet, eftersom det ger en tydlig förteckning över ett exemplar som kan prövas i ett senare skede för att leta efter material som kan ha missat under microscopy sessionen. Videos kan också användas vid presentationer vid konferenser och vetenskapliga evenemang för att visa ny forskning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.