Vad är en teknisk Scale?

En engineering skala, också känd som en Skalstock, är egentligen en typ av härskare som producerar tal teckningar. Ingenjörer använder vanligtvis denna skala för att utarbeta och plan skapande. Till exempel, med en teknisk skala är det möjligt att manuellt skapa en ritning som är tio gånger större eller tio gånger mindre än originalet att ingenjör är ritning från. I USA och Kanada, en konventionell Skalstock ser ut ungefär som en tre ensidig linjal och är oftast gjord av plast. Folk förväxlar ibland en Skalstock med en vanlig linjal och kan använda den i denna egenskap. Varje vinge av verkstadsindustrin skalan är markerad på båda sidor, vilket ger sex mäta ytor. Även om utseendet liknar en arkitekts skala, är verkstadsindustrin skala för att vara mer exakt och kan ta mindre mått. I Nordamerika är de sex kanter engineering skalan markerad med successivt mindre mätning enheter. Den största är 1 /10 tum (2,54 mm), följt av 1 /20, 1 /30, och så vidare ända ner till 1 /60 av en tum (. 4 mm) på sista sidan. Sin fina mätningar tillåter ingenjörer att använda dessa skalor för att skapa kretskort och elektronik delar.

Engineering skalor är vanligen 300 mm lång, vilket är lite mer än 12 inches. Den extra utrymme på ändarna är tänkt att ge en säkerhetsmarginal. Om vågen utsätts för slitage, kommer dess slut skårorna fortfarande synas. Att veta hur man läsa skalan är förhållandet är ofta nyckeln till att använda det. Vanligtvis kommer en teknisk nivå ha ett börsnoterat förhållande som 1:10 eller 1:5, vilket innebär att skalan kan göra en ritning som är en tiondel eller en femtedel av den ursprungliga storleken, respectively. I vissa fall, modern Computer Aided Design (CAD) redaktionella teknik har ersatt den traditionella verkstadsindustrin skala. CAD är en elektronisk process där ingenjör kan snabbt och enkelt skapa en ritning i 2D eller 3D och ändra dess mått och proportioner.

CAD har revolutionerat Engineering världen och gjort hand-ritning med en Skalstock nästa föråldrad i vissa områden. En teknik skala kan fortfarande vara användbar i situationer där CAD formuleringen är antingen inte kan eller inte vill, dock, som när det inte finns någon tillgång till dator. Lära hur man tecknar för hand med ett teknikföretag skala anses ofta vara en bra grundforskning övning för senare CAD utformning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.