Vad är en hängbro?

En hängbro är en typ av bro som byggs genom att avbryta vägbanan från kablarna är knuten till en master kabel som går över längden av bron. Förutom att vara stark och lätt, hängbroar är också vacker, och några av de mest berömda broarna i världen är också hängbroar, inklusive San Franciscos berömda Golden Gate-bron och New York Brooklyn Bridge. Utformningen av en hängbro är enkelt och okomplicerat, och drar fördel av flera tekniker för att fördela vikten av bron säkert och jämnt. Den grundläggande utformningen av en hängbro har använts i århundraden: tusentals år sedan var folk vattenvägar och klyftor genom att svänga hand över hand om villkorliga kablar. Senare hängdes gångbanor från kablarna för att göra processen enklare, och den ursprungliga vinstockar och rep började ersättas med kedjor. Större broar byggdes fortfarande använder en takstol design till 1808, då en amerikansk uppfinnare vid namn James Finley in en patentansökan på en tidig version av en hängbro. Finley's design inblandade stretching två starka kedjor över toppen av flera torn och förankra dem på båda sidor av bron. Han hängde mindre kedjor från de två master kedjor och använde dem för att skjuta upp en stel däcket och den moderna inkarnationen av hängbron föddes.

År 1830, franska ingenjörer insåg att starkt vävt kablarna var mer säker än kedjor, och började använda dem i byggandet av hängbroar. Den hängbroar byggs idag använda all denna kabel design, men grundformen av hängbron är densamma, och ingenjörer fortsätter att tänja på gränserna för det spänner som hängbroar kan passera. Världens längsta hängbro och med 2007 var Akashi Kaiyo Bridge i Japan, med en rotlös centrum spännvidd på 1,2 miles (1. 991 meter), och en total längd av 2,4 miles (3. 911 meter). En suspension bro börjar med att bygga tornen. Om möjligt är tornen ligger på torra land och förankras i berggrunden. Om tornen måste finnas i vattnet, sk strukturer kassuner används för att tvinga vatten ur verksamhetsområde så att byggandet kan ske i ett torrt område. När torn byggs och förankrade, är befälhavaren kablarna hängde över dem och fästa vid punkter på torra land, även om vissa broar är själv avbryta, vilket innebär att befälhavaren kablarna verkligen förankras på däcket på själva bron. Vidare är upphängningslinor uppträdda från befälhavaren kablar, och sedan däck är fäst vid dem.

Den enkla konstruktionen av en hängbro tillåter en hög ingripandebesked enligt däcket, användbart när bron byggs över en stor sjöfart vattenvägar eller till en mycket djup avgrund. En hängbro också har smala, rena linjer som är estetiskt tilltalande för många ingenjörer, och är sällan föremål för kollaps än någon annan bro slag som de som bygger på stöd takstolar. En hängbro är också flexibel, vilket gör det mer sannolikt att överleva jordbävningar och extrema väderförhållanden, men den flexibilitet gör det också bara lämpligt för fordon och spårvägar: den koncentrerade fram vikten av en tung godslokomotiv har för mycket energi för en hängbro som bära säkert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.