Vad är en forskningsprofessor?

En forskningsprofessor är anställd av en akademisk institution som fokuserar på att utföra forskning, gör lite eller ingen undervisning. Forskningsprofessor positioner beskrivs ibland som "postdoktorala program på steroider", eftersom de tillåter människor att fokusera på forskning och dra nytta av institutionens resurser och fakultet utan att behöva lära eleverna. För universitet, forskning bibehåller professorer är ett sätt att lägga till anseende och samlade kunskap som av universitetet, som universitetet kan dra till sig uppmärksamhet och intresse när de anställda publicera forskningsresultat.

För att bli ett forskningsprojekt professor, måste någon i allmänhet har en doktorsexamen, och många universitet föredrar kandidater med postdoktorala erfarenheter. Forskningserfarenhet krävs också av de flesta institutioner, eftersom de vill se bevis på att en potentiell forskaren har den kompetens, erfarenhet och drivkraft att verkligen forska om hyrda. En historia av publicering i akademiska tidskrifter handel kan också vara en stark egenskap för en sökande, eftersom det visar att han eller hon har slutförts, och skrivit upp studier.

Forskning professorer är också vanligtvis krävs för att i sin egen finansiering. Universitetet får ställa anordningar och fördelar såsom akademisk anslutningar, men huvuddelen av professorns finansiella stöd kommer inte från universitetet. I stället måste han eller hon måste söka stöd från myndigheter som kommer att stödja forskningen. En fysiker, kan till exempel begära National Aeronautics and Space Administration (NASA) medel för att stödja forskning som kommer att fortsätta utforskningen av rymden.

Normalt forskning professorer är inte ordinarie, och de kan ha begränsad form av två till tre år. Sökande som vill söka tenure-track positioner kommer att behöva söka jobb som undervisningsspråk professorer och arbeta sig upp i graderna. För forskning professorer, kan avsaknaden av besittningsskydd vara en nackdel, eftersom det underminerar anställningstryggheten, men möjligheten till forskning utan att behöva ägna tid till undervisning kan bli mycket uppskattat. Avsaknaden av besittningsrätt kan också vara ett incitament att arbeta i många olika miljöer, snarare än att göra en professor känna tjudrad vid samma institution.

Tillgång till andra medlemmar i den akademiska världen, tillsammans med betydande resurser på universitetet, kan vara oerhört bra för ett forsknings-professor. Vissa akademiska institutioner kan också begära att deras forskning professorer råd doktorander, eller ta mycket minimal undervisning laster, så att de erbjuder vissa tjänster till elevkåren. I situationer där arbetet med studenter kommer att krävas, villkoren vanligtvis formuleras i kontraktet forskningen professor skyltar vid uthyrning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.