Vad är en analog TV-signal?

En analog TV-signal består av en video signal sänds på AM-radio vågor, och en ljudsignal som sänds på FM vågor. Analog teknik håller på att ersättas av digital teknik över hela världen. I USA, svart-vita analoga TV-sändningar standardiserades 1941 av National Television System Committee (NTSC), senare följt av en uppdaterad färg standard 1953. NTSC antogs av Nordamerika, Centralamerika, delar av Sydamerika, Japan och andra länder. Andra delar av världen utvecklade Phase Förändringar Line (PAL) och Séquentiel Couleur Avec Mémoire (SECAM) analog standarder. Mindre populära standarder utvecklades också.

Analoga sändningar har bildformatet 4:3, eller nästan kvadratiska i konfigurationen. En NTSC analog TV-signal har 525 skanningslinjer, men bara 486 bildar synliga raster. De återstående linjerna utföra synkronisering och vertikala spåra information. Linjerna är målade i två passerar en analog skärm, varje pass målning varannan linje, interlacing det går att skapa en flimmerfri bild. Bildhastighet är 30 bildrutor per sekund, vilket resulterar i en faktisk bildhastighet 29,97 bilder per sekund. En PAL analoga TV-signalen kommer i många smaker, inklusive B /G /H /I /D /M och PAL Nc. Flesta smaker består av 625 skanningslinjer, interlaced, vid 25 bilder per sekund, även ljud bärfrekvenser skiljer mellan standarder. PAL M, som NTCS, använder 525 skanningslinjer och 29,97 bilder per sekund. Brasilien använder PAL M, medan andra smaker av PAL används i större delen av Sydamerika, Australien, Kina och andra territorier, konstaterar återigen att digitala sändningar ersätter denna teknologi på olika skattesatser, regionalt.

utvecklades SECAM analog TV-signal i Frankrike och har också utvecklats under årens lopp i olika smaker. SECAM använder också 625 skanningslinjer, med undantag för sitt M-version, som liksom M PAL och NTSC har 525 linjer. SECAM användes i Frankrike, Afrika, Ryssland och andra delar av världen, men många områden övergått till PAL hela 1990-talet. En analog TV-signal är föremål för störningar som kan orsaka oönskade effekter som spökbilder och snö . Avstånd från sändaren och mellanliggande topografi faktor signal klarhet. En analog tv är ganska tung för sin storlek på grund av bly-hölje, dammsugas kammare som inrymmer skanning mekanism som kallas ett katodstrålerör (CRT). Denna mekanism konverterar de analoga TV-signalen till en rörlig bild genom att skjuta elektroner mot baksidan av fosfor TV-skärmen många gånger per sekund för att återskapa varje ram för information. De analoga TV har ett djupt avtryck, tar upp ett stort utrymme, och kastar bort en hel del strålning jämfört med digital-TV.

Analog TV-sändningar är äldre teknik, men det fortsätter att användas i områden som ännu inte bytt till digital standard. Digital teknik använda mindre bandbredd för att ge mer information om signalen, vilket resulterar i möjligheten till högre upplösning, progressiva signaler, och en 16:9 (liknar en film skärm på konfiguration). Andra fördelar med digital-TV är förmågan att sända på lägre upplösningar som fortfarande är högre än analog TV, skapar utrymme för flera sänder inom samma tilldelade frekvensband.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.