Vad är en Voltage Generator?

En spänning generator är en anordning som omvandlar potentiell och kinetisk energi till elektrisk energi. Detta är oftast uppnås genom att flytta en ledare genom ett magnetfält för att bygga upp spänning. Generatorn fungerar mycket på samma sätt som en vattenpump där den elektriska laddning flyttas till en yttre krets likt vatten trycks in i ett rör. Den potentiella och kinetiska energin som startar processen kan komma från flera olika källor, t. ex. ånga eller vind.

Ursprunget till begreppet spänning generator kommer från studier av en engelsk fysikern Michael Faraday i 1831. Han svepte spolar av elektrisk tråd runt en järnring. När han passerade en ström genom en spole ringen, upptäckte han att den andra rullar lockades också. Använda detta begrepp han konstruerade en elektromagnetisk roterande enhet. Detta var i huvudsak den första elmotorn och fungerade även som princip motsatsen till en spänning generator som producerar kinetisk energi med hjälp av elektrisk energi.

1832 Hipployte Pixii byggt en elektrisk generator för industrin. Kallas Dynamo omvandlade det roterande kinetisk energi till elektricitet. Denna tidiga uppfinning var en likström (DC) enhet och behövde en del som inte finns på moderna spänning generatorer: en kommutatorn. Kommutatorn var att suppleant strömmen i Dynamo. Detta hjälper fördela makten i hela generatorn till den bästa platsen. En spänning generator består av två olika mekaniska delar: en rotor och en stator. Rotorn är den roterande delen av generatorn, medan statorn är den stationära delen. Elektriska komponenterna är anslutna till var och en av dessa bitar. Armaturen är kraftproducerande komponent och kan placeras antingen på rotorn och statorn. Ett magnetfält komponent måste placeras på motsatt mekaniska delen.

antingen permanent magneter eller fält spolar kan användas på generatorn. Även magneter skapa sin egen elektrisk laddning under processen, fältet spolar behöva laddas för att producera ström. Detta sker med hjälp av mindre generatorer för att excitera det rullar. I händelse av strömavbrott, dessa fält spolar måste stimuleras igen i en process som kallas en "svart start. "

Voltage generatorer är en nödvändig del av modern industri. Stora kraftverk över hela världen använder potential och rörelseenergi omvandlas till elektricitet. Oavsett den ursprungliga skick den potentiella energin tar, i slutändan är det omvandlas enligt en hög spänning generator. Vind, geotermisk energi, kärnkraft, olja och kol är alla omvandlas till en elektrisk laddning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.