Vad är en Supersonic missil?

En supersonic missil är tekniskt någon robot som färdas snabbare än Mach 1, som ett antal kryssningsmissiler göra. Men ibland termen specifikt används för att hänvisa till nästa generation, snabbare missiler med hastigheter på Mach 2 till Mach 3. Dessa robotar, däribland indisk-ryska BrahMos, den ryska Moskit (Mosquito), och den amerikanska Coyote, är populära för anti-fartyg krigföring planer, eftersom deras stora hastighet skulle bara ge en teoretisk responstid på 20-30 sekunder, så motsats till 120-150 andra svarstiden tillåter underljudsflygplan missiler som den amerikanska Tomahawk eller franska Exocet. Supersonic missiler använda Ramjet motorer, 4X för Moskit och Coyote och 2X för BrahMos.

Använda ramjets för framdrivning, dessa supersonic missiler är också känd som luft-andning missiler. Ramjets användning snabbt inströmmande luften att oxidera raketbränsle, undanröja behovet av en on-board oxiderande, ger en större tyngd-nyttolast förhållande och ökad toppfart. De saknar också rörliga delar, vilket gör dem enklare att massproducera och bekvämt för Supersonic missil applikationer.

Supersonic missiler brukar vara 2-3 gånger tyngre än deras underljudsplan motsvarigheter i närheten av tre ton i stället för bara en. Enligt en Nato-analys, ryska Moskit missiler är bland de största möjliga hot mot vänlig flottor, som används av arméer av Ryssland, Kina, och förmodligen Iran. Riktad energi och laserbaserade system tas fram för att skjuta ner dessa supersonic missiler innan de kan slå vänliga fartyg.

Många supersonic missiler havet skimmers, reser cirka 20 m (66 fot) över vattnet för 50 till 300 km (31 till 186 miles) till sitt mål . Den Moskit, är lite äldre, har en räckvidd på 120 km (75 miles) och BrahMos och Coyote (nyare) har en räckvidd på 300 km (186 miles). Supersonic robotar kan kärnvapen spets, vilket skulle vara förödande för fientliga flottor om de används med framgång. Förekomsten av dessa robotar är en fråga om effektivitet kapital fartyget paradigm i moderna flottor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.