Vad är en Segment Bridge?

En segmentell bro är vanligtvis en betongbro som sätts samman i små delar. Konkreta kan kasta på den plats där bron byggs eller premade annat håll och tog i. När klar visas en sådan bro typiskt att ha talrika skiljelinjerna på det där dessa avsnitt är sammankopplade. Dessa är ofta förknippade med epoxi och stål stödsystem. En största fördelen med segmentell bron utformning är att den kan hjälpa byggare lättare att bygga broar över områden där det är svårt att transportera stora delar av betong. Detta kan inkludera djupa dalar, breda vattendrag och kraftigt reste motorvägar. Bygga en segmentell bro, i motsats till en traditionell, också kan begränsa mängden störningar i miljön och användarens dagligen pendlar. Att bygga en segmentell bro, uppförande besättningen vanligtvis först erects stöd torn. Dessa torn kommer att hålla vikten av såväl själva bron och den trafik som passerar över den. Besättningen bygger i regel dessa torn upp ur marken under bron, lager betong för att nå undersidan av själva överfart. När tornen är på plats börjar besättningen normalt arbetar på överbyggnaden, som är ett slags ram som sitter på toppen av varje torn. Detta kommer att hålla däcket, eller spännvidd, av bron. För broar som är gjutna på plats, installerar byggandet besättningen vanligtvis stålram och stöder före hälla betongen för span. För prefabricerade broar, kan arbetarna bygga bit stålram för bit som de fäster varje segment, som ett pussel.

segment broar är en relativt ny uppfinning. Idén till denna konstruktion sitt ursprung i Europa. Första segmentell bron i världen byggdes Baluinstein, Tyskland, 1950 till span Lahn floden. Den gjöts på plats. Första förtillverkade bron byggdes över floden Seine i Frankrike 1962. Det tog ytterligare tio år för segmentell bron att komma till USA. Den första byggdes i USA var Corpus Christi Bridge i Texas. Den byggdes 1973 med hjälp av prefabricerade betongelement Balkar. Den första amerikanska bron rösterna plats byggdes i San Diego 1974.

Andra välkända segmentell broar är Seven Mile Bridge, som ligger i Florida Keys, The Manwel Dimech Bridge på Malta, och Four Bears Bridge i North Dakota . Denna typ av bro fortsätter att vara mycket populär. Segmentell design kan vara ett bekvämt som kan spara både tid och pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.