Vad är en Diamond Anvil Cell?

diamond anvil cell är en maskin som används av fysiker för att lägga prov under mycket höga tryck (upp till ca 360 gigapascals) i syfte att forska deras egenskaper, inklusive fasövergångar, atomär bindning, viskositet och nivåer diffraktion, och kristallografiska struktur . Diamond Anvil celler kan simulera trycket miljoner atmosfärer, återskapa förhållanden liknande dem i mitten av jorden eller inuti gasjättar. De är bland de enda laboratorieutrustning som kan skapa former för degenererade betyder något metalliskt väte.

Diamond städ celler arbeta på en enkel princip-genom att utföra en stor mängd kraft på en liten del av området, får enorma netto tryck erhållas. Diamanten städ, efterträdare till städ består av kol-volframlegeringar, uppfanns av forskare Weir, Lippincott, Van Valkenburg, och Bunting i slutet av 1950-talet som en del av sitt arbete vid National Bureau of Standards (NBS). Förutom att vara det svåraste som finns tillgängliga vid den tiden och nästan inkompressibel, är diamant öppet, vilket gör det enkelt att visa experimentella prov som de komprimeras. Det hjälper också vid genomförandet spektroskopiska experiment.

Tre huvudkomponenter göra upp cellen diamant städet. Först är två felfria diamanter, med en vikt på 1 /8 till 1 /3 karat, med parallella ansikten motsatta varandra. Den culet, den plats där de två diamanter kontakt, vanligen har en diameter på ca 0,6 mm. För experiment som kräver ännu högre tryck, kan culet göras ännu mindre. Den andra delen av diamant städ-celler är en kraft-utöva enhet, trycker på diamanter mot varandra från båda sidor. Dessa kan skruvar att dra åt, gas trycker mot ett membran eller en enkel hävarm. Den tredje komponenten i diamant städet är ett metalliskt packning som omger i ytterkanten av culet, innehållande provet och ger motståndskraft mot kompression på kanterna, vilket minskar möjligheten till städet misslyckande.

diamond anvil cell är en viktig utrustning som tillåter oss att simulera tryck som vi annars aldrig ser, ger oss tillgång till en värld av material som annars skulle vara dolda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.