Vad är en Ballistic Pendulum?

En ballistisk pendel är en anordning som används för att anlända till rörelseenergi och hastighet av en kula. Utvecklingen av ballistiska pendeln var en viktig händelse i historien om ballistik, gör detta studieområde att avancera avsevärt. Idag är andra anordningar som används för att studera flödet av kulor, men det ballistiska pendeln lever vidare i fysik klassrum runt om i världen, där den används för att ge en enkel introduktion till begrepp som drivkraft. I klassrum, är en fjäderbelastade "Gun" vanligtvis används för att avfyra en håna kula, av säkerhetsskäl.

Utformningen av en ballistisk pendel är ganska enkelt. Anordningen består av en vikt som tillmäts en arm. Vikten har ett träblock bifogas som syftar till att fånga en kula när den avfyras på blocket. Att känna till egenskaperna hos pendeln och egenskaperna för kula, kan någon avfyra en kula på pendeln, ta del av hur långt det färdas, och använda denna information som grund för flera olika ekvationer för att bestämma hastigheten och samla in annan information om kulan s rörelse.

Denna enhet verkar ha utvecklats i England under 1700-talet. Benjamin Robins, en brittisk matematiker och ballistik expert, ofta krediteras med utvecklingen av ballistiska pendeln. Hans 1742 bok New Principer Gunnery redogjorde ballistiska pendeln och förklarade hur det kan användas. Robins noteras att man också skulle kunna använda enheten genom att fästa en pistol till pendeln, sintring, och noterar rörelse pendeln till följd av explosionen.

Med 1800-talet kom utvecklingen av ballistik enheter som direkt kan mäta hastighet, vilket leder till mer exakt och enkel mätning. Däremot kan de grundläggande principerna bakom den ballistiska pendeln är fortfarande sunda, och sådana anordningar användas med en rad olika projektiler, inte bara kulor. Historiskt sett användes ballistisk pendel för att mäta farten i allt från kulor till kanonkulor, som ger en hel del information som inte varit tillgängliga innan till medlemmarna i ballistik samhället.

>

fysik klasser, eleverna ibland visat en ballistisk pendel demonstration eller film för att lära sig om rörelsemängdens bevarande och bevarande av energin. Studerande kan ställas om vilka typer av beräkningar som de kan använda för att samla information om förflyttning av kulan, och de kan ställa frågor om fysiken bakom rörelsen av kula och pendeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.