Vad är Prediction Markets?

Prediction marknader är ett system för att förutsäga sannolikheten för olika händelser och tjäna pengar på korrekta prognoser. Ett tiotal finns och är öppna för allmänheten, inklusive den populärvetenskapliga Predictions Exchange, TradeSports, Iowa Electronic Markets, NewsFutures, Bet2Give, Hollywood Stock Exchange, The simExchange, Intrade, och Betfair. De är i allmänhet centrerad kring en allmän domän prognoser, som politik, filmer och filmer, och teknik och futurism. Andra namn för prediktion marknader omfattar beslut marknader, marknader information, terminer idé, derivat händelse och virtuella marknader. Den grundläggande tanken med en förutsägelse marknaden är att mer korrekta prognoser kommer att uppstå satsningsrundan verksamhet av ett kollektiv som belönar korrekta prognoser genom segrar och straffar felaktiga förutsägelser genom förluster. Men många prognoser marknader använda imaginära pengarna istället för riktiga pengar. Fortfarande bevis för att förutsäga marknader med fiktiva pengar kan bli framgångsrik på att göra korrekta förutsägelser. En studie jämförde NFL prognoser för en hel säsong med en imaginär pengar baserat prognoser marknaden och riktiga pengar baserad förutsägelse marknaden, och kunde konstatera att ingen mer förutsägbara än de förstnämnda.

Prediction marknader har en betydelsefull historia, som sträcker sig tillbaka till åtminstone 1940-talet, när folk satsa på vilken politiker skulle vinna en viss kampanj. Det var dock inte förrän 1990, då de första corporate förutsägelse marknaden skapades, av Robin Hanson på mjukvaruföretaget Project Xanadu. Denna förutsägelse marknaden användes för att satsa på vetenskapliga kontroverser av tiden, till exempel huruvida kall fusion är genomförbart. Detta följdes av andra prognos marknader i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet, när Internet-användningen blev omfattande och tanken på en förutsägelse marknaden blev mer allmänt kända.

Idag finns det kontroversen effektivitet förutsägelse marknader, eller ens om de är etiska eller inte. Till exempel, Robin Hanson, som nämndes tidigare har försökt att ställa upp en förutsägelse marknad, med offentlig finansiering, strax efter 9 /11 för att bedöma sannolikheten för terroristattacker. Denna idé slogs snabbt ned av människor som såg hela idén som oetiskt. Akademiker har publicerade artiklar hävdar att förutsäga marknaden endast är användbar när sannolikheten för att händelsen är nära 1 eller 0. För prognoser marknader för att bevisa sin effektivitet i den verkliga världen till en bredare publik, kommer de att behöva göra bättre demonstrationer av deras prognosförmåga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.