Vad är Latent fingeravtryck?

forensics, är latenta fingeravtryck märken kvar på platsen för ett brott som kanske inte är omedelbart synlig för blotta ögat. Avslöja latenta fingeravtryck, tekniker använda fingeravtryck pulver, rykande, och andra tekniker. Identifiera latenta fingeravtryck är en viktig del av bevisningen insamling, och många tekniker specialiserade på hämtning av fingeravtryck på brottsplatser och analysera dem i laboratoriet för att bistå brottsbekämpande gripa brottslingar. Det händer och fötter är naturligt oljig, på grund av ekkrin körtlar som utsöndrar svett, en blandning av vatten, salter och andra spårämnen. Svett följer friktionen åsar med fingret, och när fingret placeras på en yta som glas, plast eller trä, ett intryck som kallas ett fingeravtryck kommer att hamna på efterkälken. Den naturliga oljor av kroppen bevara fingeravtryck, vilket är helt olika, inte två människor har samma fingeravtryck. P

Latent fingeravtryck vanligtvis kvar av misstag, eftersom en slarvig brottslig inte inse att hans eller hennes händer kanske lämnar ett märke. Ibland är latenta fingeravtryck görs av andra ämnen än svett såsom blod, andra kroppsvätskor eller måla. En del av analysen utföras på latenta fingeravtryck ingår en bestämning av vad fingeravtryck gjordes från, eftersom detta kan ge ytterligare belägg för vilka brott eller brott. När utredarna kommer till en brottsplats, en av första de gör efter fotograferar hela scenen är damm för latent fingeravtryck. Damning för fingeravtryck säkerställer att inga utskrifter är missat, även om patent fingeravtryck, skriver väl synlig för blotta ögat, är uppenbara. Specialized fingeravtryck pulver är försiktigt borstade över ytor som kan hålla fingeravtryck för att se om något visas. Om latent fingeravtryck dyka efter damning, de är fotograferade och sedan försiktigt lyftas med tydliga band innan det placeras i Fingerprint Cards. För svåra ytor, en process som kallas rykande kan användas för att finna latenta fingeravtryck. Rykande kan användas till mycket gamla fingeravtryck, eftersom den skapar en kemisk reaktion med spårämnen som kan finnas kvar som ett fingeravtryck, även om svetten själv är borta.

Fingeravtryck förs tillbaka till ett brott labb för analys, som vanligen börjar med att skanna in dem till en dator och samköra dem mot en kriminell databas för matcher. I USA är integrerade Automatic Fingerprint Identification System (IAFIS) en nationell databas över fingeravtryck som polisen kan använda för att få mer information om utskrifter finns på brottsplatser. Den elektroniska databasen innehåller över 47 miljoner poster, och kan användas för att omedelbart kontrollera fingeravtryck från en brottsplats. Fingerprint journaler efter IAFIS kommer från brottslingar, liksom medborgare vars fingeravtryck som en del av en rutinmässig säkerhetsprövning, och den stora databasen starkt bidrar brottsbekämpning i sina arbeten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.