Vad är Hårdhet Hårdhet?

Hårdhet hårdhet används för att beskriva både hårdheten hos ett material och verktyg som används för att mäta det. Vanligtvis för gummi, plaster och andra polymerer, Hårdhet testresultat tillämpa ett särskilt värde för hårdheten hos ett material. Många människor använder dessa resultat för att mäta styrkan hos en produkt, men det är inte vad detta test var avsedd för. Snarare än styrka och hållbarhet, mäter Hårdhet Hårdheten skala flexibiliteten i det undersökta provet. Detta kan vara användbart när du väljer det bästa materialet för ett visst projekt. Den Hårdhet Hårdheten skala, som utvecklades av Albert Shore under 1920-talet, hänvisar till ett material motstånd mot permanenta indrag när en viss mängd tryck tillämpas. En djupare indentering indikerar ett mjukare material, och en lägre Hårdhet nummer. Mjukaste materialet skulle ha en Hårdhet värdet noll, men omfattningen går så högt som 100 för de hårdaste plast. Med hjälp av en numerisk skala som denna är det lätt att avgöra skillnaden mellan olika produkter, även om man inte vet vad det specifika nummer innebär.

Sammanlagt 12 Shore vågar Hårdhet Hårdheten har utvecklats under åren, men endast två används allmänt idag. Shore A diagram, som normalt används för mjukare plast, och Shore D-diagram, som är reserverat för styvare material. Enligt American Society for Testing and Materials (ASTM), båda skalorna använder samma skala 0-100, utan förlitar sig på något annorlunda test Hårdhet hårdhet verktyg och metoder. är den faktiska Provningsutrustningen kallas Hårdhet eller Hårdhet hårdhetsmätare. De finns i många stilar, men alla använder samma grundläggande mekanism för att uppnå provresultatet. Mekanismen i fråga är en härdad stål stång monterad på en spårvidd. kan Skillnaden mellan Hårdhet testare för Shore diagram A och D finns precis i toppen på stången. Staven för diagrammet A Hårdhet smalnar till en punkt, på en 35 ° vinkel. Diagrammet D tester är avsmalnande i 30 graders vinkel och är något större i diameter.

Hårdhet Hårdheten teststandarder i Nordamerika är bestämd enligt ASTM testmetod DD2240 00, och runt om i världen genom ISO 7619 och ISO 868. Enligt dessa normer, är en metod för Shore diagram A-test för att tillämpa staven, som också kallas indenter, till materialet med ett förutbestämt belopp i kraft i 15 sekunder. Inträngningsdjupet bestämmer Hårdhet nummer. Om ingen penetration, att materialet skulle sägas ha en Hårdhet 100. Ett indraget av ,09 inches (2,5 mm), å andra sidan skulle visa en Hårdhet på 0.

Den typ D Tester används på samma sätt. Den största skillnaden, förutom storleken och formen på indenter, är att Hårdhet hårdhetsmätning för diagram D kräver mer än 5 gånger så mycket kraft som samma test för diagram A. Det är därför detta är den bästa metoden för hårdare material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.