Vad är Fingerprint bevis?

Fingerprint bevis är en typ av indicier som kan koppla gärningsmän till ett brott. Giltigheten av fingeravtryck bevisning bygger på två grundläggande principer: inga två personer har samma fingeravtryck och en persons mönster fingeravtryck aldrig förändras. Även fingeravtryck bevis verkar ganska klippa och torra, vissa personer har nyligen ifrågasatt grunden att denna typ av bevisning bygger på.

Kritiker av fingeravtryck bevis anser att en "rullade fingeravtryck" eller ett fingeravtryck tas i en kontrollerad miljö, och ett brott-scen fingeravtryck kan inte jämföras. Sedan brottslighet scen fingeravtryck är knappast komplett, är experter sedan till uppgift att matcha en del fingeravtryck på en som redan är på filen. Som många experter kommer att påpeka, är detta inte så enkelt som det kan tyckas. I själva verket innebär en stor del av matchande en ofullständig ut till en komplett utskrift gissningar. över hela världen, har många oskyldiga personer blivit felaktigt anklagade för brott baserade på fingeravtryck. Vid närmare undersökning har visat dessa individer oskyldig. Denna typ av paradox har många människor i hela världen förvirrad om ofelbarhet fingeravtryck bevis.

Dessutom anser många att med de senaste framstegen inom området DNA-forskning bör fingeravtryck beaktas. Men de som fortfarande starkt stöd fingeravtryck bevis är snabba att påpeka att DNA-forskningen har sina gränser också. Således, den allmänna åsikten, för närvarande, är att fingeravtryck samlas in vid en brottsplats bör gå igenom rigorösa tester standarder innan de matchas mot någon person. Som det ser ut, att med hjälp av fingeravtryck fånga kriminella är fortfarande populär runt om i världen. Det största problemet med hjälp av fingeravtryck för att fånga en brottsling, andra än de problem som anges ovan, är att fingeravtryck redan måste vara "on file" för att brottsbekämpande myndigheter för att matcha två utskrifter.

Men i USA har Federal Bureau of Investigation (FBI) för närvarande miljontals fingeravtryck på filen. Människors fingeravtryck samlas för ett antal anledningar inklusive tidigare gripanden och jobbansökningar. Dessutom har många barn i världen har fingeravtryck, eftersom barn som förs bort identifieras ofta bygger på ett antal utskrifter.

Det finns naturligtvis en hel del olika åsikter när det gäller att samla in fingeravtryck bevis. Fånga en kriminell bygger på ett antal utskrifter är kontroversiellt att säga det minsta. Även om fingeravtryck har tjänat poliser väl i årtionden, denna taktik är nu ett ämne för debatt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.