Vad är Fingerprint Matching?

Fingerprint matchning är processen för att jämföra grupper av fingeravtryck i samband med ett brott med kopior av fingeravtryck som fanns på filen med ett brottsbekämpande organ. Under år Tidigare var processen att föra skriver en handbok en som krävde noggrann granskning, och kan vara mycket tidskrävande. Idag har datortekniken gjort det möjligt att få tillgång till stora databaser över fingeravtryck och identifiera möjliga matcher inom loppet av några minuter. När det gäller fingeravtryck biometri, det finns två allmänt erkända klasser eller kategorier. En kallas detaljer synsätt. Med denna strategi är fingeravtrycket matchande bygger på att identifiera egenskaper hos utskrifter som är mindre uppenbar än den mer uttalade karaktärsdrag. I teorin gör denna process är det möjligt att minska utbudet av möjliga träffar, eftersom det kan eliminera beaktande av utskrifter som kan dela en eller flera stora drag, men saknar några av de sekundära aspekter som är nödvändiga för att kontrollera en match . är den andra metoden att fingeravtryck matchar kallas korrelationen-metoden. Denna metod bygger på inte bara identifiera egenskaper tryckta mönster, men också placeringen av dessa egenskaper i mönstret. Detta innefattar inrättandet av så kallade registrering poäng längs kroppen i tryckeriet, vilket i praktiken ger en referenspunkt för jämförelse processen.

Även om båda metoderna för fingeravtryck matchning effektiva, det finns några nackdelar med varje. I fråga om detaljer-baserad metod, kvaliteten på utskrifterna måste vara ganska hög för att kontrollera en match. Utskrifter som något är suddiga är mycket svårare att hantera, eftersom kartlägga och jämföra sekundära egenskaper är mindre troligt. Samtidigt, effektiviteten i samband metod beror på förmågan att examinatorn att fastställa en gemensam registrering punkt på två utskrifter som jämförs, och kompensera för eventuella skillnader i rotationen eller bildkvalitet på utskrifter. Genom införandet av datorn i mitten av 20th Century har många brottsbekämpande myndigheterna utvecklat elektroniska fingeravtryck bibliotek som gör det möjligt att snabbt hitta och identifiera möjliga träffar. Flesta system idag gör det enkelt att scanna en ny uppsättning utskrifter, och sedan jämföra dessa utskrifter med andra som finns i biblioteket. Enligt kriterierna inbyggda i sökfunktionen i Fingerprint Software, kommer systemet att snabbt identifiera och uppvisar någon av de arkiverade bilder som har en chans att vinna en match. Vid denna tidpunkt kan experter utföra visuella jämförelser och förfina resultaten från programvaran.

I många länder runt om i världen, nationella databaser gör det möjligt att genomföra fingeravtryck matchning med hjälp av resurser som skapats av de brottsbekämpande myndigheterna i hela landet. Vissa länder delar också deras databaser med andra nationer, vilket gör det möjligt att genomföra fingeravtryck matchning på internationell nivå. Slutresultatet av detta arbete har varit lättare att identifiera matcher inom en kortare tid så att de brottsbekämpande organen att göra gripanden och därmed lösa brott på kortare tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.