Vad är Fingerprint Analysis?

Forensic forskare och tjänstemän inom verkställighet ofta beroende fingeravtryck för att identifiera personer som kan ha varit på brottsplatsen eller andra mysterium. De analyserar typiskt och jämföra uppsättningar fingeravtryck de hittar på med dem i en databas med inspelade utskrifter. De flesta analyser bygger på unika mönster av friktion åsar på varje finger, och det finns flera sätt att hitta fingeravtryck på ytor.

mänskliga fingrar, handflator, tår och fot sulor är normalt täcks med friktion kammar som tillåta en person att greppa föremål och marken. Dessa åsar är också knutna till nerver, så den enskilde kan ha möjlighet att känna ens den minsta tryck mot åsen. Åsarna skapa mönster av fingeravtryck. Dessa mönster form på foster i livmodern och förblir typiskt samma tills kroppen sönderfaller efter döden. De ändrar inte om det inte finns någon form av mutation, skada, eller andra förändringar i omvärlden. Det faktum att fingeravtryck är till största delen är oföränderlig under hela livet en faktor som gör att fingeravtryck analys effektivt sätt att kartlägga individer från sina utskrifter. En annan egenskap av friktion åsar som hjälper dig att fingeravtrycket analysen är det faktum att varje mönster är olika. Inga två fingrar har samma utskrift. Även om ingen undersökning bevisat bortom allt tvivel att alla fingeravtryck är unika i alla år journaler, inte två någonsin har visat sig vara helt identiska. att fingeravtryck består av små linjer i koncentriska åsar. Det finns tre allmänna typer dessa åsar ta, loopar, virvlar, och valv. Många print register är organiserade i dessa kategorier för lättare referens under fingeravtryck analys.

Åsarna form också unika fingeravtryck bygger på de små variationer i sina mönster. Dessa små skillnader är ofta kallas detaljer . Gemensamma detaljer inkluderar ås ändelser, Ridge split kallas bifurkationer, sporrar att bryta av en huvudsaklig ås och delningsfilter att ansluta två åsar. Andra detaljer är ofta kallas sjöar, öar och prickar. Sjöar är öppna platser med en och samma kam. Öarna är korta åsar och prickar är små kammar som nästan är runda. I fingeravtryck analys, finns det tre huvudsakliga sätt att utskrifterna är kvar på objekt. Först, friktion åsar utsöndra oljor och svett, och när fingret kommer i kontakt med ett föremål, vätskan lämna ett mönster bakom. För det andra kan sekret sippra in i en porös yta, såsom papper, vilket ger en liten fläck. Slutligen, om finger kommer i kontakt med en vätska eller viskösa ämnen, t. ex. bläck eller blod, kan vätska lämna en synlig utskrift bakom.

Dessa utskrifter är typiskt fotograferade om de är synliga för blotta ögat. Fingeravtryck som inte är synliga brukar kallas latent skriver . Latent utskrifter måste bearbetas för att analysera dem. Vissa utskrifter kan göras synligt för ögat eller skannrar genom damning med ett fint pulver, speciella ljus eller kemisk behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.