Vad är Farnsworth Fusor?

En Farnsworth-Hirsch fusor är en anordning för att generera kärnfusion reaktioner. Farnsworth-Hirsch fusors använda starka elektriska fält för att begränsa fusionsplasma, till skillnad från de mer vanliga tokamaken design, som använder magnetiska fält. Farnsworth fusors är i allmänhet ganska enkel att bygga, och många amatörer har byggt sina egna, ofta från reservdelar. Även om en Farnsworth fusor inte kan generera netto energi från fusion, flera liknande mönster visar potential, och forskning pågår för att avgöra om någon av dem är livskraftiga som energikällor. , Den grundläggande principen bakom Farnsworth fusor tröga elektrostatiska förlossningen (IEC), uppmärksammades först i bildrören vakuum. Om du använder ett elektriskt fält till ett plasma, kommer de positivt laddade joner i plasma lockas av det elektriska fältet, och joner kommer alla att samlas runt i området med lägst elektrisk potential. Genom att arrangera kablarna i ett "grid"-form och sedan tillämpa en spänning lockar Farnsworth fusor jonerna i ett centralt ihåligt. Om spänningen är tillräckligt hög, kommer den elektriska attraktionen orsaken jonerna att zooma genom den centrala ihåliga i hög hastighet, jonerna då krockar med andra joner också rör sig genom den ihåliga, förmå fusionskraft.

Eftersom förlossningen mekanismen är så enkel och kräver endast ledningar och en högspänningsledning nätaggregat, Farnsworth fusors är ganska enkla att bygga. Ritningar och instruktioner för att bygga en fusor finns på Internet, som ofta kräver inget mer än en grundläggande kunskap om de tekniker som används och ett par tusen dollar av reservdelar. Observera att dessa hem kan byggas fusors inte användas som kraftkällor grund av det låga antalet fusionsreaktioner, även om de kan användas som källor till neutronstrålning.

Den energi som produceras av en fusor begränsas av tätheten av joner, som mer joner sprutas in i fusor, jonerna börjar stöter ifrån varandra, som sätter en övre gräns för antalet kollisioner. Joner också kollidera med nätet, undergräva deras energi och producerar oönskad värme. Många lösningar har föreslagits för att lösa dessa problem, och det finns flera aktiva forskningsinsatser för att utveckla en livskraftig källa fusionskraft. Vissa av de alternativa utformningar föreslås omfatta Polywell systemet, som använder ett nätverk av magnetspolar samt ett elektriskt fält, och en modifierad Penning fälla, som använder en konstant elektriska och magnetiska fält för att begränsa laddade partiklar. Trots att ingen har ännu inte utarbetat användbara makt, forskare hoppas att en livskraftig enhet kan byggas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.