Vad är Biomimetic robotar?

Biomimetic robotar låna deras struktur och sinnen från djur, t. ex. människor eller insekter. Deras förmåga är kopierade från jordens mest lyckade exempel, levande organismer, de tenderar att fungera bättre i det oförutsägbara verkligheten än den kontrollerade list i ett laboratorium. Robotics tekniker kunna smälta kunskaper inom biologi och datateknik.

Förr gjordes i biologisk forskning gör att vi vet mycket mer om hur djuren överlever, till exempel djuphavslevande varelser "sinnesorganen eller geckos" allvar-trotsar fötter. Den snabbhet, styrka och storlek av datorer gör att vi kan skapa program som efterliknar neurofysiologisk hjärnfunktioner. Reverse engineering (tracking resultat genom sin process till dess källa) har som en grundsats att orsaken finns. Därför, bara vetskapen att det är ett djur som kan följa rörliga objekt medan flyga genom rymden utan synligt ljus, bevisar att det är möjligt. till bild så biomimetiska robot, kan du överväga sin metod för förflyttning. Kom ihåg, skulle en sådan robot har aldrig hjul på en axel, men kan slingra sig som en mask eller hoppa som en fågel. Det kunde ha sensoriska "organ" som ett instrument för att mäta temperatur. Dessutom kommer vad det kan förmodligen vara något människor inte är skickliga på, liksom lokalisering under vatten gruvor, eller inte får göra tillräckligt snabbt. Det mest kända tidigt biomimetiska robotar var en kackerlacka och en hummer. Två universitet forskargrupper i spetsen för Robotics utvecklat dessa att navigera deras naturliga miljöer i ett hinder-beströdd marken och en sloshy ocean vik, respectively. Den "sprawl HexaPOD" har sex långa ben att mönstret den ordning de åtgärder efter kackerlacka. Detta gör det möjligt att flytta över ojämn mark utan att välta eller lider skada på sin kropp. Robo-hummer navigerar jämnt havsbottnen och spår dofter till deras källa, även i stormiga vatten.

Ytterst en idealisk biomimetic robot utför sina uppgifter självständigt, utan konstant mänsklig riktning. Det kommer att kunna röra sig, samla sensorisk information, interagera med sin omgivning, och fatta beslut helt av sig själv. Armén får en dag anställa robot hundar som fungerar som pack-assistenter för att bära en soldat leveranserna till svår terräng.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.