Vad är Bacterial Metabolism?

Bakteriell metabolism är den process som bakterien använder för att överleva. Metaboliska processer i bakterier som är ganska varierande och mycket fascinerande, åtminstone för människor som är intresserade av den här sortens saker. Bakterier har utvecklat en förbluffande många sätt att få tillgång till energi som finns i naturen så att de kan använda den för att överleva och utför en rad olika funktioner. Bakteriell metabolism är också utnyttjas av andra organismer, människor, till exempel, är beroende av bakterien i tarmen för att bryta ner mat i komponenter där deras kroppar kan komma åt. En aspekt av bakteriell metabolism omfattar insamling av energi. En av de metoder som finns tillgängliga för bakterier är bekant för människor: andning. Men till skillnad från människor, kan bakterien använder för andra gaser än syre i sin andning processer, och vissa bakterier är i stånd att överleva i anaeroba miljöer samt miljöer som innehåller luft. Detta är en ganska anmärkningsvärd anpassning som gör att bakterien att överleva i tuffa miljöer som omständigheterna förändras.

Många bakterier är heterotrofa, med organiska material för energi precis som människor gör. Organismer kan få tillgång till molekyler inuti materialet i en mängd olika sätt. En teknik de använder är jäsningen, där material bryts ned i användbara komponenter. Vissa bakterier kan även fotosyntes, med hjälp av solen för energi så länge de har tillgång till näringsämnen, och många andra kan leva på oorganiska material. Kallas lithotrophs eller autotrophs, kan dessa bakterier överleva i extremt tuffa miljöer.

förbrukningen av energi i en bakterie kan också variera, beroende på art. Bakterier använder energi för att röra sig, om de är rörliga, och för en rad andra uppgifter. Vissa bakterier har utvecklats intressant sätt att använda den energi de kan få tillgång till upprätthålla interna funktioner.

Bakteriell metabolism kan bakterier att överleva så att de kan föröka sig, så att arten överlever genom ytterligare minst en generation. Mångfalden av processer som används av bakterier för att metabolisera illustrerar de många olika miljöer där de kan överleva. Bakterier kan använda nästan vad som helst för energi, så länge som de råkar vara de rätta arterna i rätt miljö. Vissa, som kallas extremophiles, liksom miljöer så hårt att man ursprungligen trodde ingen levande organismer kan leva i dem, såsom varma källor och funktion kärnkraftverk.

Förutom att vara av inneboende intresse har bakteriemetabolism ett antal ansökningar. Vissa fermenterade livsmedel görs med bakterier, vilket gör det viktigt att veta vilka bakterier är inblandade och hur de fungerar. Bakteriell metabolism är också viktigt att djurens ämnesomsättning, med bakterier spelar en roll i den metaboliska processer i större organismen genom att bryta intas maten ned i komponenter som kroppen kan metabolisera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.