Hur lång kan Skyskrapor Var?

Under en lång tid, har ingenjörer och arkitekter spekulerat om hur lång en skyskrapa kan teoretiskt. Frank Lloyd Wright, ansåg den största amerikanska arkitekt genom tiderna, konstruerade en mil-tall (1,73 km) Tower, Illinois. Detta torn skulle byggas i Chicago och har 528 berättelser. Det ritades 1956 och förmodligen skulle ha byggts på den tiden, men till stora kostnader.

Strukturella material är inte den främsta begränsande faktorn på skyskrapa höjd. En skyskrapa är förvånansvärt lätt för sin storlek, trots allt, det är mest tomrum. Stål är starkt nog att stödstrukturer 6. 2 miles (10 km) eller högre, medan Advanced Composites kan stödja 62 miles (100 km) eller högre. De tre huvudsakliga begränsningar skyskrapa höjd är vind, hissar och budget. En höjd kontra maximal vindhastighet tabell ser ut i närheten av följande, för en lugn dag i ett tempererat område:
höjd Högsta vindhastighet
2 km (1. 24 mi) 22 mph
4 km (2. 28 mi) 56 mph
6 km (4,52 mi) 90 mph
8 km (4,97 mi) 134 mph
10 km (6. 21 mi) 179 mph
12 km (7,46 mi) 200 mph

Över en höjd cirka 7,45 miles (12 km), vinden lugnar ner. Också värt att notera är att luften blir tunnare när du ökar i höjd, något minska belastningen av intensiva vindar. På toppen av Mt. Everest, lite mindre än 5,5 miles (~ 9 km höjd) hög, luften är ungefär fyra gånger tunnare än på havsnivå.

För att motverka kraft av vinden på skyskrapor över ca 500 ft (195 m) i höjd kräver särskilda konstruktionsdetaljer. Dessa kan omfatta stora inre motvikter, av metall eller ens baljor med vatten, som övergången till omfördela vikten till byggnadens centrum. Byggnader som består av flera stjälkar, såsom Empire State Building i New York och Burj Dubai i Förenade Arabemiraten, är också bra på att splittras vind.

Förbättringar i bärförmåga av betong har nyligen tillåtna användningen av denna styv ämne som byggnadsmaterial för skyskrapor, erbjuder vind-dämpande lyx otillgänglig med stål ensam. Den Ryugyong Hotel i Nordkorea, men det blev aldrig färdigt, skulle vara ett exempel på att använda betong som byggnadsmaterial för en hög byggnad. Problemen med vinden kommer säkerligen att vara utmanande, men inte olösligt.

Hissen faktor En annan viktig begränsning skyskrapa höjd. Den högre byggnaden är, desto fler människor bor och arbetar där, och desto mer utrymme på marken golv skall användas för hissar. Denna utmaning har förbättras genom två strategier: att använda dubbel smyckad hissar, och använda himmel lobbygrupper som mellanhand poäng för hiss resenärer. Genom att använda himmel lobbygrupper och lokala hissar för små delar av skyskrapor, ett dussin eller fler hissar kan dela på en axel, avsevärt förbättra effektiviteten. För mycket höga byggnader över 6. 500 meter (2 km) eller så stora, många-planade hissar, såsom 5-story hissar, kan behöva användas. Annars hela bottenvåningen domineras av hissar.

Den sista största begränsningen på skyskrapa storlek, är naturligtvis budget. Burj Dubai, världens nuvarande högsta byggnad på en höjd av 2684 ft (818 m), inklusive spiran, kostar cirka 4 miljarder US dollar (USD). Förutsatt kostnader skala linjärt med ökad höjd (ett generöst antagande), bygga ett 6. 500 fot (2 km) lång skyskrapa skulle kosta 10 miljarder dollar. Detta är sannolikt kring gränserna för vad som utvecklare skulle vara villig att spendera på ett enda projekt, men det får tiden utvisa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.