Hur fungerar en ubåt Work?

En ubåt är en typ av vattenskotrar som är avsedd att flyta på ytan av området och för att navigera under ytan av havet. Ubåtar varierar i storlek från mycket små undervattensfarkoster avsedda för djuphavsresurser prospektering till stora atomubåtar behållas som en del av en militär flotta. Alla ubåtar fungerar på samma grundläggande principer, dock med egendom flytkraft stiga och falla i vattnet. Den tidigaste Ubåten byggdes på 1600-talet, trots att det var oerhört rå och bär föga likhet med sina moderna motsvarigheter. Den dubbla skrov utformningen av en ubåt finns stora utrymmen för barlasttankar. När tankarna är fyllda med luft, är ubåten betydligt lättare än vatten den tränger undan när den rör sig genom vattnet, gör det möjligt att flyta på ytan. När luften ventileras ut så att vatten rinner in, men blir ubåten tyngre och börjar sjunka. Den exakta djup ubåten kan kontrolleras genom att släppa in mer vatten eller tvinga tryckluft i ballasttankarna.

Kraftverket i en ubåt har utformats för att vara effektiva, så att båten kan navigera i månader taget. Diesel ubåtar använda diesel ansluten till batteriet system till makten själva. En atomubåt har ett litet kärnkraftverk. Genom att använda kärnkraft kan ubåten förbli under vatten under en betydande tid.

I en ubåt, förhållandena tenderar att vara mycket trångt. Vare vetenskaplig eller militär, är en ubåt fylld med redskap som gäller dess användning, och varje tillgänglig yta utnyttjas till sin fulla kapacitet. Personalen på en ubåt kan vara i hundratals på större ubåtar, som också kräver omfattande stödtjänster såsom ett sjukhus, en matsalen, och boende. Kraftverket har en ubåt måste också användas för att generera syre och hålla luften i ubåten ren så att inredningen är en sund livsmiljö.

Många känner till Periskop, en anordning som används för att titta över vattnet medan en ubåt under vatten. Ett periskop består av en uppsättning av speglar monteras inuti ett långt rör. När Periskop förlängs, sätter en sjöman hans eller hennes öga på betraktaren och kan se vad som händer ovanför vattnet. Ett periskop kan användas för att söka efter hot, kontroll av väderförhållanden, eller göra andra snabba generella bedömningar. Vissa ubåtar har också en snorkel för att intag ny syrgas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.