Hur fungerar en bilmotor Work?

en bilmotor är också känd som en förbränningsmotor, och är utformad för att använda små, kontrollerade explosioner skapa den effekt som krävs för att flytta fordonet. Denna typ av motor som används i gräsklippare, motorcyklar och andra motordrivna anordningar. Det har gjorts många förbättringar på designen för att förbättra effektivitet och makt, men att bilmotorn är verkligen en mycket enkel anordning. är alla bilmotorer utformade för ett fyra cykel stroke förbränning. De fyra slag är intagen, kompression, förbränning och avgaser. Dessa slag upprepas i snabb följd för att generera ström. Alla delar av Förbränningscykel äga rum inom en sluten bilmotor. För att förstå hur en bilmotor fungerar, bild en väderkvarn. Armar väderkvarnen flyttas av vindstyrkan. Som vinden flyttar vapen, skapar väderkvarn makt som kan användas för att flytta tunga slipstenar eller generera elektricitet.

Bilen motorn arbetar på ett liknande sätt. I stället för vind, en liten, styrkor kontrollerad explosion kolven, eller "armar" av motorn för att flytta. När energin från explosionen är nästan utsliten, sker en explosion, tvingar kolvarna att röra sig igen. Denna återkommande cykel genererar den kraft som krävs.

Kolven är en metall stav som är ansluten med en vevaxel till vevstake. Under intaget cykeln, öppnar INSUGNINGSVENTIL och kolven rör sig nedåt, för att starta cykeln. Denna rörelse ger en cylinder full av luft och en liten mängd gas i motorn. I kompression cykel, går kolven upp och minskar utrymmet för luft och bränsle. Ju mindre utrymme, desto kraftfullare explosion kommer. Tätningen på detta utrymme måste vara täta, så att ingen energi går förlorad.

På toppen av cykeln, tändstiftet släpper en gnista som exploderar bensin. Kraften i explosionen styrkor kolven ner. Om gnistan inte sker vid rätt tidpunkt, sker explosionen inte.

Längst ner på stroke, en avgasventil öppnas så att rökgaserna från explosionen kan lämna motorn. Gasen förs ner genom trycket från de återkommande explosioner till katalysator och ljuddämpare. Luften renas från de större föroreningar och avgaserna lämnar fordonet genom avgasröret.

hastighet cykeln bestämmer hastigheten för fordonet. När föraren ökar den mängd gas som går till motorn, motorns kolvar öka deras rörlighet. Detta snabbare takt resulterar i en ökning av hastigheten på förbränningen cykeln.

tändstiften spelar en avgörande roll i bilmotorn, eftersom det ger den gnista som initierar explosionen. Tändstift designers försöker ständigt att förbättra den här designen. Ju mer gnistor som kan utfärdas av tändstiftet inom en kort tid, desto större varvtal motorn kan uppnå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.