Hur avlyssning Work?

avlyssning är en process där en tredje man lyssnar på ett samtal mellan två personer, för spioneri. I USA, avlyssning är ett intrång i privatlivet och olagligt såvida inte wiretapper är en garanti bär medlem i brottsbekämpningen. Terminologin härstammar från den gamla tiden, när tjuvlyssnare faktiskt sugits elektrisk ström från en telefonlinje och bearbetat den till tal mönster. Numera finns det en mängd andra metoder för att få jobbet gjort. Om du råkar arbeta för CIA eller annan godkänd brottsbekämpande organ, en exekutiv garanterar är allt du behöver för att uppmana de berörda telebolag att skicka inspelningar av samtal till eller från ett visst telefonnummer.

Illegal avlyssning kräver direkt utnyttja den relevanta raden med en Induktionsspole att plocka upp signalen, eller plantera en hemlig färdskrivare eller "fel" för att övervaka målet. Eftersom det är extremt svårt att peka ut en enskild ringer när telefonlinjen börjar samgående med rader av andra samtal, måste linjen kan utnyttjas nära huset eller lägenheten till den person som skall övervakas. En bra Induktionsspole kan placeras intill en linje och mäta signalen utan att störa det alls. Mindre kvalificerat försök att peka på linjen medföra uppenbara sprickor eller poppande ljud som en följd av elektromagnetiska störningar når linjen. Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att det även behövs en extern recorder, t. ex. en bandspelare, som kan vara stora, bullriga och makthungrig.

Elektroniska fel är kanske det mest effektiva sättet att avlyssning, och kan använda ström direkt från telefonlinjen att sända en radiosignal till en sträcka på flera kilometer. Förbättringar i miniatyrisering teknologi möjliggör buggar vara mycket liten och effektiv. För att undvika avlyssning försök nästan helt, kan man helt enkelt använda voice-over-Internet Protocol (VoIP)-teknik, som skickar röstfiler som en serie av paket över Internet. Avlyssnande denna typ av kommunikation kräver en helt annan typ av kompetens än konventionell avlyssning.

Efter 9 /11 attackerna godkände president Bush att National Security Agency (NSA) att utföra avlyssning på tusentals amerikanska medborgare som misstänks för att kommunicera med terrorister utomlands, utan tillstånd. Detta ledde till allehanda politiska problem, med många juridiska experter hävdar ordföranden bröt mot lagen och brutit mot konstitutionen, ett påstående administrationen förnekar. I varje fall bidrog Bushs avlyssning förmodligen minskningen av hans offentliga godkännande betyg till rekordlåg nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.