Vilken är den mest Diffusa Solid?

mest diffusa fasta ämnen är aerogel, som skapats genom att låta en konventionell gel till superkritisk torkning. Supercritical torkning gör att vätskan dras ut från gelen utan att kollapsa gelens matrisen på grund av kapillärkraften. Supercritical torkningen kräver en hög temperatur (705 ° F, 374 ° C) och tryck (219 atmosfärer). Det tvingar vätskan in i en stat inte kan skiljas från en gas eller vätska (en superkritisk vätska), sedan värmer upp den och får den att omvandlas till en gas. Den kapillaritet förhindras genom att undvika en direkt vätska till gas övergång, som i avdunstning. Aerogel uppfanns av Steven Kistler 1931, enligt uppgift som en del av ett vad med sin vän för att se vem som kunde utvinna vätska ur sylt samtidigt bevara dess volym.

Aerogel är ett märkligt material. Smeknamnet "frusen rök" för sitt utseende, är diffus aerogel mycket, tillverkade av 99,8% luft. Dess densitet är bara 3 milligram per kubikcentimeter (3 kg per kubikmeter), 0,3% vattnets densitet. Aerogel är 3. 780 gånger mer diffus än bly. Kisel aerogel är med i en otrolig 15 poster i Guinness rekordbok, inklusive de flesta diffus fast och bästa termiska isolatorer. Aerogel användes nyligen av NASA på uppdrag av sonden Stardust att fånga små bitar av kometen Wild 2.

Trots sin låga densitet, kan aerogel enkelt hanteras. Översållad med 100 nanometer hål, har en enorm yta, vilket gör den idealisk för superkondensatorer. Aerogel är ett sådant fantastiskt termisk isolator som ett tunt lager av den kan skydda matcher från att antändas av en blåslampa. Dess höga isolering kapacitet ha lett till att föreslås för användning i rymddräkter och för militära rustning.

Aerogel kan göras med hjälp av olika utgångsmaterial, inklusive kisel, aluminiumoxid, chromia, tennoxid, och mer nyligen, kol. Med hjälp av nanorör av kol, material har forskarna skapat en aerogel som kallas kol nanofoam, som bara har 1% täthet tidigare producerats aerogel, med endast ett fåtal gånger luftens densitet. Carbon nanofoam är verkligen det mest diffusa fast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.