Vilka är Solar Power Satellites?

Solenergi satelliter är en hypotetisk framtida teknik som skulle kunna ge rikligt med fria energi till människorna på jorden. Konceptet innebär att lägga stora (50-100 km 2 ) solpaneler i hög bana runt jorden för att samla in solljus där och stråle ner till en rectenna på jorden, av vilka det kan distribueras och användas. Eftersom skuggan av jorden skulle sällan skymma solen från sådana satelliter, och ligger utanför ut photon-blockerande atmosfär, ett visst kvadratkilometer av solpaneler i rymden skulle samla in cirka 5 gånger mer energi än en panel som utnyttjar samma område jord.

Enligt beräkningar som gjorts hittills, uppskattas det att sol satelliter skulle ge om en gigawatt av makt per 10 kvadratkilometer (3,86 kvadrat miles) av panelen. Tillgången av kärnkraften gör det tveksamt att sol satelliter någonsin verkligen kommer att bli nödvändigt, men konceptet är fortfarande intressant för behandling. Funderar du på sådana begrepp hjälper oss att vara kreativ när det gäller energi.

Solar satelliter skulle behöva ställdon för att hålla dem pekade mot solen hela tiden. Autonoma robotar att tillhandahålla underhåll kan vara användbart. Ett avgörande hinder för utbyggnaden av sol satelliter är dagens lanseringskostnader: även de darn hög. At $ 3,000 US dollar (USD) per ett pund (0,45 kg), en sol-satellit som väger hundratals eller tusentals ton är en icke-starter. Det finns två rimliga lösningar: sänkt starta kostnader, som skulle kunna sänka priset på lanseringen så att placera satelliten uppe är ekonomiskt klok, eller rymdbaserad tillverkning med lokalt material, t. ex. Lunar regolith eller nära asteroider jorden (NEOS) . Turning NEOS till solceller satelliter och kolonier rymden skulle vara ett bra sätt att säkerställa att de inte kraschar okontrollerat till jorden en dag.

Ett skäl till att människor kan vara ännu mer testy om sol-satelliter som kraftkälla än vad de handlar om kärnkraftverk är att ett väl utformat Solsatellit kan användas som vapen. Den maktmedel överföring från rymden till jorden är genom en mikrovågsugn balk. Om det gjorts diffus nog skulle en sådan balk vara helt ofarliga. Du kunde stå rätt i det utan skadeverkningar. Men om de ägs eller tagit kontrollen över en samvetslös regim, en sol-satellit kan förvandlas till en våg kanoner Doom.

Om konstruerade närmare solen, solar satelliter skulle kunna utnyttja ännu mer makt. Intensiteten av ljus ökar exponentiellt när du flyttar närmare centrum av solsystemet. En dag sol satelliter skulle kunna byggas i stora mängder runt solen, som utgör början till en Dyson sfär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.