Vad är polyklonala antikroppar?

Polyklonala antikroppar är antikroppar som härstammar från flera B-celler eller cellinjer. Ett preparat av dessa antikroppar har en viss likhet med den antikropp sorten som finns i normal serum, som är den vätska komponenten som skiljer från levrat blod. Likheten beror på att antikroppar som är polyklonala känna igen olika epitoper och har olika grader av specificitet. Däremot är antikropparna i en monoklonal preparat som härrör från ett klonat typ och erkänna samma epitop med samma grad av specificitet. Att producera anpassade polyklonala antikroppar, ett sådant djur som en kyckling, mus eller kanin är som vaccinerats med ett antigen och adjuvans förberedelse. Djurets immunförsvar stimuleras att producera B-celler som utsöndrar antikroppar som är specifika för antigenet. Efter en tid, vanligtvis flera veckor eller månader, är djurets serum skördats.

Custom polyklonala antikroppen preparat är vanligen en blandning av antikropp särdrag som alla känner igen samma antigen. Specificitet Skillnaden innebär att antikroppar som binder med olika styrkor på olika epitoper på antigenet. Serum kan användas som de är när det har skilts från helblod, och kan också renas ytterligare om så önskas. Blodserum som innehåller polyklonala antikroppar kallas antiserum. P

Polyklonala antikroppar används experimentellt och klinisk medicin av olika skäl. Polyklonala preparat är i allmänhet enklare och mindre kostsamt att generera än monoklonala antikroppar, och de är också tåla större variation i temperatur och pH. Inom medicinen den vanligaste användningen av polyklonala antikroppar är att ge passiv immunitet mot vissa sjukdomar. Den enda effektiva behandlingen mot ebola, till exempel, är en transfusion av antikroppar i serum från en människa överlevare av viruset. för sjukdomar som Ebola det är effektivt eftersom viruset förökar sig och agerar så snabbt i kroppen att immunförsvaret inte har tid att montera sitt eget försvar. När någon blir smittad av Ebola-viruset, han eller hon dör långt innan immunsystemet kan bekämpa viruset. Den enda effektiva behandlingen är därför det skydd som antiserumet av någon som har stött på smittan tidigare.

En annan medicinsk användning av antiserum är som antitoxin eller antivenin. Dessa preparat innehåller antikroppar specifika för gift från giftiga reptiler, spindeldjur och insekter. De används för att behandla människor som har blivit biten eller stucken av dessa djur, återigen på grund av giftet agerar för snabbt i kroppen för immunförsvaret att montera ett försvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.