Vad är några användningsområden för kolsyreis?

Torris är varumärket namn för fryst koldioxid eller CO 2 . I årtionden, har kolsyreis blivit allt populärare under de senaste 30 åren. Det vanligaste användningsområdet för torris har att göra med livsmedelsindustrin, där den används för att bevara ömtåliga objekt och karbonat vätskor. Lägga torris till någon fruktjuice eller vatten kommer att resultera i en mousserande dryck. Till exempel är det möjligt att förbereda hemgjord Root Beer genom torris att Root Beer extrakt blandat med vatten. Torris hindrar också tillväxten av bakterier, så det kan användas för att bevara torra frön, gryn och mjöl och att fördröja bagerijäst tillväxt. Ett exempel på användning av torris är att frysa frukter. Frukt fryst med torris kommer tö fast, inte blöt. Pop Rocks, en kolsyrade godis som "exploderar" när stoppas i munnen, sker med trycksatt torris. Campare har en annan användning för torris: de kan hålla maten färsk under en längre tid utan att behöva oroa sig sogginess. En annan användning av torris har att göra med medicin, där det vanligtvis används för att bevara och fartyg biologiska prover. Kosmetiska kirurger använder kolsyreis att frysa vårtor för enkel hantering.

nöjesbranschen har också en populär användning för torris. Den "dimma" som används i speciella effekter görs med torris. När torris kommer i kontakt med vatten, kondenserar den och bildar en tjock vit dimma. Detta kan ske med en dimma maskin eller en enkel djup metallplatta. Eftersom torris kan krympa metall, en gemensam användning av torris är att poppa ut små bucklor och krympa maskindelar före montering. En mindre känd användning för torris har att göra med att hålla myggor och skalbaggar trä bort. Myggor dras till CO 2 och naturligt flöde till torris. Placera några bitar av kolsyreis runt en mygga fälla för att hålla myggen borta. Trä skalbaggar kan elimineras från möbler genom att placera bit inuti en förseglad frys med flera pounds av kolsyreis. Insekterna och ägg kommer att kvävas inom 24 timmar.

Torris kan vara farliga om de inte hanteras på rätt sätt. Med en temperatur på -12C3 ° F (-78,5 ° C), kan kolsyreis bränna allvarligt huden och orsaka kvävning vid inandning. Användningen av speciella handskar rekommenderas vid hantering av torris. Om arbetet med torris inomhus, se till att utrymmet är väl ventilerat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.