Vad är monoklonala antikroppar?

Monoklonala antikroppar är antikroppar som är identiska, eftersom de produceras av specialiserade celler som har blivit klonad. Det finns ett antal användningsområden för monoklonala antikroppar, från drogtester cancerbehandling, och de tillverkas i laboratorier över hela världen. Liksom många medicinska upptäckter, är monoklonala antikroppar också tillsammans med en del kontroverser, eftersom de produceras i möss och det finns inget logistiska sätt att göra dem från mänskliga celler. P

Antikroppar utvecklas av kroppen när den utsätts främmande substanser. De stannar kvar i kroppen, ger immunförsvar långt efter det att exponeringen är över, och de är också mycket raffinerad, för att skilja mellan mycket lika främmande ämnen. Den exakta inriktningen av antikroppar blev ett ämne av intresse för den 20-talet och på 1970-talet utvecklades den första monoklonala antikroppar, som gör det möjligt för forskare att producera stora mängder ren antikroppar i ett labb miljö. Att göra Dessa antikroppar är en mus utsätts för ett antigen, och celler som samlats in från mjälten. Dessa celler odlas med celler från ett myelom, en cancerform i plasmaceller, att skapa en Hybridomteknik som ständigt kommer att upprepa sig själv. Replikationerna kan testas för att hitta de celler som producerar det önskade antikroppen eller antikroppar, och dessa celler kan klonas och användas för att utveckla ett stort lager av monoklonala antikroppar. De resulterande antikroppar är ren, utan andra ämnen, vilket gör dem överlägsna antiserum, och de kommer att fortsätta att reproducera obestämd tid, tack vare den odödliga typ av tumörceller för att göra Hybridomteknik. När tillverkas, kan monoklonala antikroppar användas vid screening tester. Till exempel kan en läkare testa för droger eller förekomsten av en sjukdom som avslöjar patientens blodprov på monoklonala antikroppar som reagerar med antigenet i fråga om den finns med, varna läkare till förekomsten av vad han eller hon testar för . Monoklonala antikroppar kan också ändras så att de kan användas för rening, genom bindning till en viss antigen och tillåter alla andra ämnen i ett prov som ska tvättas bort. för cancerbehandling, har monoklonala antikroppar enorm potential, eftersom de kan blandas med radioaktiva ämnen eller andra föreningar och föras in i kroppen, med inriktning på cancer celler och cancerceller ensam. Produkter som används i medicinsk behandling har alla namn som slutar på-MAB, för "monoklonal antikropp.

Forskare är tveksamma till att utveckla dessa speciella antikroppar med mänskliga celler, eftersom de tror att det inte är etiskt att utsätta människor för antigener. Vissa forskare anser att framsteg inom biovetenskaperna kommer att göra produktion av monoklonala antikroppar in vitro möjligt, vilket gör det möjligt för forskare att undvika att använda levande djur eller människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.