Vad är medicinsk teknik?

Medicinsk teknik är en vetenskaplig disciplin som för principerna om teknik för biologi och medicinsk behandling. Ingenjörer är världsberömd för att komma på innovativa metoder för problem, och de är förtjust i att säga att inget problem är för stort för en ingenjör. Turning detta kan göra inställning till det medicinska området, biomedicinska tekniker arbetar på en mängd olika saker, från artificiella hjärtan till odlade huden transplantat, i hopp om att främja medicinsk behandling.

Personer som vill studera biomedicinsk teknik skall bedriva utbildning inom både teknik och biologi. Många universitet har biomedicinsk teknik avdelningar för att tillgodose behovet av nya biomedicinska tekniker och växande intresse för detta område, och studenter vanligtvis fortsätta doktorsexamina inom detta område så att de kan lära sig så mycket som möjligt. Ett brett olika saker faller som faller biomedicinsk teknik. De flesta nya medicinska apparater, till exempel, är byggda av människor i detta område, inklusive sådant som utrustning som används för medicinsk behandling, medicinska bildhanteringssystem, konstgjorda organ, proteser lemmar, och hörapparater. Förmågan att utveckla nya medicintekniska produkter är en viktig aspekt för medicinsk teknik, med forskare arbetar också på saker som biokompatibla material så att kroppen inte kommer att avvisa implantat, tillsammans med avancerade proteser som kan samverka med hjärnan och nervsystemet.

biomedicinska tekniker också arbete inom området genetik och forska på det mänskliga genomet och undersöker möjligheten att växa organ och hud för transplantat och transplantation, och de läkemedel forskning, livsuppehållande system, och även kosmetisk kirurgi. Biomedicinsk teknik har medfört bättre konstgjorda höftleder, bättre bröstimplantat, och ny teknik för allt från bone grafts till blod ritning utrustning. Den området medicinsk teknik har bidragit enormt till medicinsk vetenskap sedan 20th Century, när biomedicinska tekniker började formellt organisera sig och åta sig att arbeta med problem som möter det medicinska samfundet. Idag kan biomedicinska tekniker hittas arbetar för privata företag, att samarbeta i laboratorier med andra medicinska forskare, bedriver forskning för regeringen, utbildning av nya generationer inom sitt område, och arbeta med ideella organisationer att utveckla billiga medicinska lösningar för utvecklingsländerna .

Detta fält är konstant expansion, och i allmänhet, någon med en examen i biomedicinsk teknik kommer att ha några problem att få ett jobb. Ett antal handels-och yrkesorganisationer för biomedicinska tekniker hålla årliga konferenser och seminarier fortsatt utbildning för människor att finslipa sina färdigheter på området och få kontakt med varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.