Vad är kaliumkanaler?

Kalium kanaler är en form av jonkanal som finns i nästan alla levande ting. Dessa kanaler span hinnor av celler och ger ett sätt för kaliumjoner kan flytta in och ut ur celler. Förflyttningen av kalium in och ut ur cellerna skapar en gradient kalium som hjälper till att ställa aktionspotentialen och vila membrane potential i en cell. Det finns fyra typer av transporter kaliumjonen kanaler. Calcium-activated potassium kanaler öppna och stänga till följd av kemiska signaler från kalciumjoner. Invärtes-rätta kanalerna passera en positivt laddad ström till en cell lättare än de klarar den nuvarande ur en cell, vilket möjliggör en ytterligare reglerande effekt. Tandem pore domän kanaler ständigt hålls öppna eller har en hög aktiveringsgrad. Dessa kanaler ger en snabb takt av kalium rörelse. Spänningskänsliga kalium kanaler öppnas och stängs till följd transmembranös spänning förändringar.

Alla typer av kalium kanaler har en karakteristisk struktur. Grundläggande kaliumkanalen struktur är en tetrameric molekyl som utgör en klass av protein som kallas integrerad membrane protein. Molekylen består av fyra identiska subenheter som bildar ett proteinkomplex med fyra gånger symmetri. Komplexet arrangeras runt en central pore genom vilken joner sker.

funktion av kalium kanal är att överföra kaliumjoner mellan celler och extracellulär utrymmen. De flesta celler upprätthålla Kaliumhalten som är mycket högre än den koncentration som upprätthålls i extracellulärt utrymmen, bidra till att skapa en avgift gradient över cellmembran. Flyttning av kalium och andra joner som natrium och kalcium över olika typer av kanaler är del av en pågående cellulär process som hjälper till att reglera många biologiska funktioner.

Kalium kanaler är mycket vanligare i den naturliga världen, och är närvarande i nästan alla levande ting. Dessa kanaler har en rad olika biologiska funktioner och bidrar till att reglera aktionspotential i hjärtmuskeln, till exempel, och reglering av cellulära processer som styr frisättningen av hormoner såsom insulin. I nervceller, hjälper förflyttning av kaliumjoner över kanaler som aktionspotential, den våg av elektrokemisk energi som gör att cellerna kan sända neurologiska signaler.

Eftersom kalium jonkanaler är djupt involverat i hjärtats rytm förordning, kalium-blockerare läkemedel är förskrivna för många typer av hjärtarytmi. När hjärtrytmen är onormalt, kan kalium-blockerare medicin återställa en normal rytm genom att öka längden på aktionspotentialer. Dessa mediciner kan användas som kärlvidgande utöver sina vanligare användning som anti-narkotika arytmi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.